Renault F1

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Fernando Alonso salaku jawara balapan Singapura 2008.

Renault F1 mangrupakeun salah sahiji bagian ti pabrikan mobil Perancis, Renault anu turun di ajang balap mobil Formula Hiji. Debut tim ieu dimimiti di Grand Prix Inggris 1977. Teras saatos ti dinya, Renault leuwih milih janten pamasok mesin. Era kajayaan Renault sabagai pamasok mesin nyaeta di taun 1990-an, dimana Renault saat eta ngadominasi ajang F1 sareng tim Williams F1 jeung Benetton Formula.

Tim Renault sacara resmi uih deui ka ajang F1 di taun 2002. Taun 2003 lewat Fernando Alonso, tim ieu ngaraih kameunangan perdanana di GP Hungaria. Teras di taun 2005-06, lewat Fernando Alonso oge Renault tiasa janten jawara dunya pembalap sareng jawara dunya konstruktor.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]