Sebastian Vettel

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Sebastian Vettel
Sebastian Vettel - Korea 2010 by LGEPR.jpg
Sebastian Vettel di Grand Prix Korea Selatan 2010.
Kewarganegaraan Citakan:Country data Jerman
Babar 3 Juli 1987 (1987-07-03) (yuswa 27)
Tempat babar Citakan:Country data Jerman Barat Heppenheim, Jerman Barat
Sejarah karier di Formula Hiji
Tim ayeuna Red Bull Racing
Mobil nomor 1
Jumlah balapan 62
Jawara dunya 1 (2010)
Meunang 10
Podium 18
Total poin 356
Posisi pole 15
Lap tergancang 6
Balapan mimiti Grand Prix AS 2007[1]
Meunang mimiti Grand Prix Italia 2008
Menang terakhir Grand Prix Monako 2011
Balapan terakhir Citakan:Latest F1GP
Musim terakhir 2010
Klasemen musim terakhir P1 (256 poin)

Sebastian Vettel (babar di Heppenheim, Jerman, kaping 3 Juli 1987) nyaete saurang tukang balap mobil F1 ti Jerman. Ayeuna ngagabung sareng tim Red Bull Racing, ngagentoskeun posisi David Coulthard anu pensiun di ahir 2008. Sateuacan ngagabung sareng Red Bull, Vettel gabung sareng tim Scuderia Toro Rosso. Puncak prestasina dicetak di musim 2008 kamari, dimana Vettel janten pariah pole position sareng pemenang balap F1 terngora sapanjang sejarah F1. Di Red Bull, Vettel mangrupakeun babaturan satim Mark Webber. Vettel ngamulai debut F1 na di taun 2007 sareng tim BMW-Sauber, teras saatos dua balapan, dirina ngalih ka tim Scuderia Toro Rosso ngagentoskeun posisi Scott Speed anu dipecat.

Statistik[édit | sunting sumber]

  • 2006-07; Formula 1 – BMW-Sauber (test driver, satu balapan di AS 2007)
  • 2007-08; Formula 1 – Toro Rosso (masuk sejak GP Prancis 2007)
  • 2009; Formula 1 - Red Bull Renault (runner up F1 2009)

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

  1. Turun hanya untuk satu balapan saja menggantikan Robert Kubica yang cedera