Adrian Sutil

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Adrian Sutil

Adrian Sutil (babar di Grafelfing, Jerman, 11 Januari 1983) nyaeta saorang pembalap Formula 1 asal Jerman nu ayeuna memperkuat tim Force India sareng Giancarlo Fisichella. Sutil ngamimitian debut F1 dina taun 2007 di tim Spyker, tur ngahasilkeun sapoin salila usum lumangsung.

Profil[édit | sunting sumber]

Ti aalit, Sutil langkung dalit sareng dunya musik. Ramana asalna ti Uruguay, janten pamaen biola di Munich. Sedengkeun ibuna asli urang Jerman. Sutil ahirna langkung milih janten warga nagara Jerman, sanes Uruguay.

Dina yuswana nu 16 taun, Sutil nyobian babalapan. Tadina ku bapana, Sutil leuwih dipiharep janten pamaen musik. Tapi ahirna bapa Sutil tiasa narima kahoyong putrana.

Sutil salajengna lebet ka F3 Euroseries taun 2005, tur kantos janten rencang satim Lewis Hamilton. Taun 2006 Sutil pindah ka F3 Jepang, tur ahirna anjrunna berlabuh ka F1 di musim 2007 sareng tim Spyker, anu salajengna di akhir musim robih namina janten Force India sairing lebetna jutawan India Vijay Mallya.

Kaca kaluar[édit | sunting sumber]