WilliamsF1

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Williams Grand Prix Engineering atanapi biasa disebat Williams F1 mangrupakeun salahsahiji tim balap Formula 1 ti Inggris. Salian ti Ferrari sareng McLaren, tim ieu mangrupakeun tim tersukses di ajang balap F1 dengan jumlah 7 gelar jawara dunya pembalap jeung 9 gelar jawara dunya konstruktor. Terakhir kali tim Williams ngaraih gelar jawara dunya nyaeta di taun 1997 lewat pembalap Jacques Villeneuve.

Bos tim Williams nyaeta Sir Frank Williams, anu dibantosan ku asisten setiana, Patrick Head. Kameunangan pertama tim ieu di raih di taun 1979 lewat pembalap Swiss Clay Regazzoni. Selang sataun kamudian, pembalap Australia Alan Jones ngarebut gelar jawara dunya kahiji kanggo tim ieu.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna nu patali jeung artikel ieu dina kaca