Nico Rosberg

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Nico Rosberg

Nico Rosberg (babar 27 Juni 1985 di Wiesbaden, Jerman Kulon) nyaeta pembalap formula hiji nu di taun 2010 bakal ngabalap kanggo tim Mercedes GP.

Nico Rosberg mangrupakeun warga Jerman nu pernah ngabalap dibawah lambang Finlandia waktos budak, kusabab anjeunna gaduh dua status kabangsaan nyaeta Jerman sareng Finlandia.

Kahirupan[édit | sunting sumber]

Nico Rosberg mangrupakeun anak ti Juara dunia Formula hiji taun 1982 Keke Rosberg sareng istrina Sina, anjeunna hirup ti leuleutik cicing di Monako sareng kaluwargana sampei ka ayeuna. Anjeunna ngabalap dibawah lambang Finlandia, tapi di Formula hiji anjeunna ngabela panji nagara Jerman.

Karir balap[édit | sunting sumber]

  • 2002 Formula BMW Jerman, tim VIVA Racing, hasil juara umum.
  • 2003 Formula 3 Euroseries, tim Team Rosberg, posisi ka 8.
  • 2003 GP Makau, tim Carlin Motorsport.
  • 2003 Formula 3 Korea Super Prix, tim Carlin Motorsport, posisi ka 11.
  • 2004 Formula 3 Euroseries, tim Team Rosberg, posisi ka 4.
  • 2004 GP Makau, tim Team Rosberg.
  • 2004 Masters F3, tim Team Rosberg, posisi ka 6.
  • 2004 F3 Bahrain Superprix, tim Team Rosberg, runner up.
  • 2005 GP2 Series, tim ART Grand Prix, juara umum.
  • 2006, F1, tim Williams, posisi ka 17.
  • 2007, F1, tim Williams, posisi ka 9.
  • 2008, F1, tim Williams-Toyota, posisi ka 13.
  • 2009, F1, tim Williams-Toyota.
  • 2010, F1, tim Mercedes GP.

Tumbu luar[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna nu patali jeung artikel ieu dina kaca