Selat Hormuz

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Selat Hormuz (panah beureum) di antara Laut Arab jeung Teluk Pérsia.
Citra satelit
Peta Selat Hormuz némbongkeun wates-wates laut nagara sakurilingna (2004)
Peta daérah Selat Hormuz ti jaman baheula (1892)

Selat Hormuz (basa Pérsia: تَنگِه هُرمُز Tangeh-ye Hormoz, Basa Arab: مَضيق هُرمُزMaḍīq Hurmuz) nyaéta hiji selat antara Teluk Oman jeung Teluk Pérsia. Selat Hormuz mangrupa sahiji-hijina jalan laut ti Teluk Pérsia ka samudra kabuka. Di kaléreunana aya Iran, sarta di kiduleunana aya Uni Émirat Arab jeung Musandam, wewengkon éksklave Oman. Lébar selat ieu nu pangleutikna nyaéta kira-kira Citakan:Convert/nmi.[1] Kirang langkungna 20% ti kandungan minyak bumi dunya, sarta 35% minyak bumi nu dijual liwat laut, ngaliwatan selat ieu, nyieun Selat Hormuz salaku lokasi nu strategis pikeun perdagangan internasional.[1]

Tingali ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. a b "Strait of Hormuz". World Oil Transit Chokepoints. U.S. Energy Information Administration. 30 Désémber 2011. Diakses pada 14 Januari 2012. 

Bacaan salajengna[édit | sunting sumber]

Koordinat: 26°34′N 56°15′E / 26.567, 56.25