Tom Cruise

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Tom Cruise

Tom Cruise mangrupa artis Holywood[1] . Ngaran aslina Tom Cruise nya éta Thomas Cruise Mapother IV anu dibabarkeun di Syracuse, New York ping 3 Juli 1962, anu geus bisa katémbong bakatna[1]. Lian ti salaku aktor, Cruise ogé jadi salasaurang produser film, sutradara, jeung panulis script[1]. Film-filmna loba anu jadi box office contona Top Gun jeung Mission Impossible[1].Tom Cruise dinominasikeun dina Academy Award sarta meunangkeun tilu kali panglélér Golden Globe Award[2]. Cruise ogé mangrupa aktor anu pangsuksésna di Holywood anu ngamimitian karirna taun 1980an[2].

Cruise nikah jeung Katie Holmes ping 18 November 2006, bari ngayakeun pésta méwahanu dihadiran ku para béntang-béntang di dunya entertaintment[1]. Cruise anu saméméhna pernah kawin jeung aktris Nicole Kidman ogé Mimi Rogers disinugrahan budak ti Katie anu lahir sababaraha bulan sabada maranéhna kawin[1]. Lian ti éta Cruise ogé pernah bobogohan jeung modél Sofia Vergara, Penelope Cruz jeung Rebecca De Mornay[1].

Karir[édit | sunting sumber]

Cruise jadi pamaén utama dina fim munggaranana nya éta film Risky Bussiness nalika taun 1983[1]. Cruise dipikawanoh ngaliwatan aktingna dina rupa-rupa film contona Top Gun 1986, Mission Impossible 1996 jeung bagéan kaduana Mission:Impossible II 2000 anu akting jadi Ethan Hunt, saurang agén rusiah[1].

Cruise ogé maén dina fil-film anu bisa disebut suksés di Hollywood séjénna nya éta Jerry Maguire 1996, Vanilla Sky 2001, The Last Samurai 2003 jeung War of The Worlds 2005[1].

Nailka taun 1990, 1991 jeung 1997 majalah People terbitan Amerika méré gelar ka Tom Cruise salaku salasahiji The 50 Most Beautiful People In the World[1]. Taun 1995, majalah Empire ogé ngalélér hadiah ka Cruise salaku salasahiji the 100 Sexiest Stars in Film History[1]. Ari dina tauun 2006 dina majalah Premiere Cruise meunangkeun juara ka-13 salaku Hollywood's Most Powerful Actor jeung di taun anu sarua majalah Forbés netepkeun Cruise salaku nu pinunjul dina The 100 Most Powerful Celebrities[1].Sabada éta Cruise jadi aktor Hollywood anu bayaranana pangmahalna[1].

Filmografi[1][édit | sunting sumber]

1981 Endless Love
1981 Taps
1983 The Outsiders
1983 Losin' It
1983 RISKY BUSINESS
1983 ALL THE RIGHT MOVES
1985 LEGEND
1986 TOP GUN
1986 THE COLOR OF MONEY
1988 COCKTAIL
1988 YOUNG GUNS
1988 RAIN MAN
1989 BORN ON THE FOURTH OF JULY
1990 DAYS OF THUNDER
1992 FAR AND AWAY
1992 A FEW GOOD MEN
1993 THE FIRM
1994 INTERVIEW WITH THE VAMPIRE
1996 MISSION: IMPOSSIBLE
1996 JERRY MAGUIRE
1999 EYES WIDE SHUT
1999 MAGNOLIA
2000 MISSION: IMPOSSIBLE II
2001 STANLEY KUBRICK: A LIFE IN PICTURES
2001 VANILLA SKY
2002 SPACE STATION 3D
2002 MINORITY REPORT
2002 AUSTIN POWERS IN GOLDMEMBER
2003 THE LAST SAMURAIA
2004 COLLATERAL
2005 WAR OF THE WORLDS
2006 MISSION: IMPOSSIBLE III
2007 I MARRIED A WITCH
2007 THE EYE
2008 THE FEW

Referensi[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o Tom Cruise(diakses ping 1 Desember 2011)
  2. a b Tom Cruise](diakses 1 Desember 2011)