Écéng gondok

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Eceng gondok
Eceng gondok (E. crassipes)
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Plantae
Divisi: Magnoliophyta
Class: Liliopsida
Order: Commelinales
Kulawarga: Pontederiaceae
Génus: Eichhornia
Kunth
Spésiés: E. crassipes
Ngaran binomial
Eichhornia crassipes
(Mart.) Solms


Écéng gondok anu basa latina Eichornia Crassipes, mangrupa gulma cai.[1]

Kahéngkéran Écéng gondok[édit | édit sumber]

  1. Tutuwuhan Écéng gondok anu geus maot bakal kahandap taneuh anu ngabalukarkeun taneuh jadi ngadéétan.[1]
  2. Nuruna jumlah cahaya anu asup kana jero cai anu nyababkeun nuruna tingkat oksigén din cai.[1]

Asal Usul Eceng Gondok[édit | édit sumber]

Tutuwuhan ieu asalna ti Brasil anu datangna ti yang Kebon Raya Bogor dina taun 1894, baheula mangrupa pepelakan hias anu loba paminatna ku sabab kembangna anu warna bungur matak ngirut ati pikeun jadi mamansis dina kolam saperti Taraté.[2] Gulma (tutuwuhan anu ngaganggu) dina ngahasilkeunana sacara vegetatif ngan butuh waktu 2-4 poé.[2]

Mangaat Éncéng gondok[édit | édit sumber]

Numutkeun panalungtikan mangpaat énceng gondok, téh loba kandungan asam humat anu nghasilkeun Senyawa Fitohara anu mangpu néréhkeun tumuwuhna akar.[1] Salain miboga kandungan Asam Sianida écéng gondok ogé miboga kandungan Triterpenoid, Alkaloid, jeung Kalsium.[1] Salain ti éta écéng gondok ogé bisa dijieun jadi karajinan saperti sendal, kantong, pigura, bahan nyieun kertas, parabotan jsté, anu miboga ajén ékonomi anu cukup prospektif.[1] Lian ti éta écéng gondok ogé bisa dijieun pupuk organik.[1]

Cara Nyieun Pupuk Organik Écéng Gondok[édit | édit sumber]

Écéng Gondok dicacag, tuluy dicampur ku 10% dedak anu lemes tuluy tambahkeun Em-4 sauluyna tutup paké terpal plastik salila 4 poé.[2] Satuluyna, dina suhu 50 darajat celcius anu nandakeun prosés fermentasi keur lumangsung.[2] Lamun geus bérés fermentasina suhu bakal turun jadi 30 darajat celcius.[2] Mangpaat Pupuk Écéng Gondok nya pikeun sayur saperti bayem, cabé, tomat, térong jeung bungbuahan.[2]


catetan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g Manfaat Enceng gondok (Dicutat tanggal 10 November 2011)
  2. a b c d e f Potensi ECENG GONDOK (Dicutat tanggal 10 November 2011)