Épifit

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search


Kembang Angrek

Épifit nyaéta tatangkalan anu hirupna gumantung kana tangkal anu séjén. Asal ngaranna tina basa Yunani epi anu ngandung harti luhureun atawa tutup phyton tangkal atawa pepelakan. Béda jeung mangandeuh (benalu) atawa parasit.[1] Épifit sagemblengna hirup mandiri henteu gumantung kana tangkal anu kumanéhna dicicingan.[1]

Cara Hirup[édit | édit sumber]

Tutuwuhan épifit hirup napel kana tutuwuhan séjén pikeun kabutuhan nutrisina henteu kudu "nyokot" hara tina tutuwuhan inangna.[2] Sanajan kitu, épifit bisa jadi lawan anu (ngarugikeun) dina kana kaayaan kurangnacahaya ku lantaran (ngahieuman) tangkal anu dicicingana.[2] Akar épifit ogé sakapeung nutupan jeung nembus dahan atawa tangkal anu dicicingan sahingga ngaruksak kasaimbangan fisiologi tutuwuhan inangna.[2] Conto tutuwuhan épifit nyaéta angkrék jeung paku-pakuan.[2] Béda jeung parasit, épifit bisa sapinuhna mandiri. Leupas tina taneuh salaku panahan jeung panyadia pikeun kahirupanana atawa tina hara anu disadiakeun tutuwuhan séjén.[2] Kabutuhan cai pikeun hirup ngamangpaatkeun cai hujan jeung ibun/uap cai. Hara mineral meunang tina kebul / hasil dékomposisi batang sarta sésa-sésa bagian tutuwuhan séjén anu buruk.[2]

References[édit | édit sumber]

  1. a b (id)Wikipedia Bahasa Indonesia
  2. a b c d e f (id)Tumbuhan Epifit diakses 20 Juli 2015


Nulis.jpg