Adé Komarudin

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Dr. Adé Komarudin M.H.
[[file:Ade-komaruddin.jpg|frameless|alt=]]
Katua DPR RI ka-17
Incumbent
Awal jabatan
11 Januari 2016
Présidén Joko Widodo
Saméméhna Setya Novanto
Fadli Zon (Pelaksana Tugas)
Katerangan lian
Gumelar 20 Méi 1965 (1965-05-20) (yuswa 54)
Purwakarta Jawa Kulon, Indonesia
Kabangsaan Indonesia
Pameget/istri Netty Marliza,S.H.
Murangkalih Puteri Anétta Komarudin
Bénazir Maharani Komarudin Puteri
Khalfani Mangkubuwana Komarudin Putera
Alma mater Universitas Islam Negeri Syarif Hidayatullah Jakarta, Universitas Padjadjaran Fakultas Hukum
Ageman Islam

Dr. H. Ade "Akom" Komarudin, M.H.., gumelar di Purwakarta, Jawa Barat, 20 Méi 1965; umur 54 taun[1]) mangrupa pulitikus sénior Partey Golongan Karya anu ditunjuk jadi Katua DPR RI ngaganti anu Setya Novanto ngundurkeun diri 16 Désémber 2015.[2] anjeunna ngajabat anggota DPR RI salila lima périodeu, jeung ngajabat Katua Fraksi Golkar DPR RI sejak 2014.[3] Ieu alumni UIN Syarif Hidayatullah  mimiti taun 1997 geus jeneng di DPR RI dugi ka taun 2019. Karir pulitikna ku gabung jadi anggota partéy Golongan Karya, karir pulitik Adé Komarudin terus naék. Kungsi ngajabat jadi wakil sékretaris jénderal di dua orhanisasi kapamudaan nu béda, nyaéta Angkatan Muda Pembaharuan Indonésia (AMPI) jeung Komite Nasional Pemuda Indonésia (KNPI) mimiti taun 1993 dugi ka taun 1998.

Dina taun 2010, Akom kapilih jadi Katua umum Séntral Orhanisasi Karyawan Swadiri Indonésia atawa SOKSI.  Adé Komarudin ogé meunang dukungan ti tokoh Partéy Golkar, saperti Akbar Tanjung. Adé dilantik jadi Katua Umum SOKSI tanggal 25 Juni 2010 kunu ngadegkeun SOKSI Prof. Suhardiman diaping Katua Umum DPP partéy Golkar mangsa harita, Aburizal Bakrie.

Akom selanjutnya memimpin SOSKI dibantu séorang wakil ketua umum, yakni Ria Ru-mata Aritonang, sarta 22 orang ketua. Sekjen dijabat Lawrence Siburian dengan 23 wakil sekjen, sarta bendahara umum dijabat Melchias M Mekkeng yang dibantu 23 wakil bendahara umum. Kepengurusan itu juga dilengkapi 22 departemen. Dengan demikian, total pengurus sebanyak 150 orang. 

Kasang tukang jeung Kulawarga[édit | édit sumber]

Akom gumelar di Purwakarta, Jawa Barat, 20 Mei 1965 ti ramana, Thoha Mukhtar jeung  ibuna, Nurhayati. Indung bapana  patani di  désa leutik di Purwakarta. anjeunna jatukrami jeung Netty Marliza, SH. turunan, dua anak awéwé nyaéta Puteri Anétta Komarudin (babar 21 Agustus 1993) jeung Bénazir Maharani Komarudin Puteri (babar 21 Méi 1996) sarta hiji budak lalaki nyaéta Khalfani Mangkubuwana Komarudin Putera (gumelar, 7 Juli 2004). 

Pangatikan[édit | édit sumber]

  1. SDN Cempaka III, Purwakarta (1997)
  2. SMPN Cempaka, Purwakarta (1981)
  3. SMAN II Purwakarta (1984)
  4. S1 Universitas Islam Negeri Syarif Hidayatullah Jakarta (1990)
  5. S2 Universitas Indonésia Jurusan Ilmu Politik (1993-teu tamat)
  6. S2 Universitas Padjadjaran Fakultas Hukum (2007)
  7. S3 Universitas Padjadjaran Fakultas Hukum (2012)

Rujukan[édit | édit sumber]