AlSaudiah

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Al-Saudiah nyaéta domain wawakil Arab Saudi minangka Komisi Informasi jeung Téhnologi anu ngagunakeun basa Arab.[1]

Ngaran Arab-na السعودية, diromanisasi jadi AlSaudiah,[2] nyaéta kode domain nagara internasionalisasi top-level anu dipaké ku Arab Saudi, kode domain nagara top-level dimaksud nyaéta sa.[3] ngaran ASCII ieu domain dina sajeroning domain sistem nyaéta xn -. Mgberp4a5d4ar, nyaéta katangtuan anu dipaké dina mintonkeun tarjamahan Unicode versi naskah ku jalan ngalarapkeun internasionalisasi ngaran Domain Aplikasi (IDNA) éta dipasang dina DNS mimiti tanggal 5 Méi 2010.

British Telecom AL Saudia[édit | édit sumber]

BT Al Saudia nyadiakeun sistem anu kaintegrasi, widang anu diasongkeun kayaning jaringan aya ogé ngalanggan tempat nyimpen data awan anu aya di karajaan Arab Saudi. Usaha ieu ngadeg dina taun 1989 mangrupa gawé bareng HRH Pangeran Abdulaziz bin Sattam bin Abdulaziz Al-Saud jeung grup usaha telekomunikasi Inggris nu mangrupa channel mitra anu résmi ti BT Global Services anu aya di Arab Saudi. Ieu Industri anu dikokolakeun di Timur Tengah widang usaha anu disodorkeun kayaning transportasi jeung logistik, énergi, jasa keuangan, média jeung penyiaran, jeung loba deui anu séjéna.[4]

Tutumbu Kaluar[édit | édit sumber]

Dicutat Tina[édit | édit sumber]

Nulis.jpg
  1. alsaudiah
  2. Alert 360 - UAE, Saudi Arabia, Egypt - Non-Latin Domain Names Accepted, Rouse
  3. 'Historic' day as first non-latin web addresses go live, BBC, 6 May 2010.
  4. BT AI Al Saudia Telecom