Angeun haseum

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Angeun haseum lamun dina basa Indonesia mah nyaèta sayur anu eusina aya rupa-rupa sayur jiga waluh siem, térong, kacang panjang jeung aya ogé anu nambahkeun makè engkol, buah jeung daun tangkil, jagong ngora, jeung kéréwédan (danging ipis nu kénéh dililitan ku kulit ari, biasana nu dileupaskeun tina tulang dada atawa iga).[1] Lamun di Priangan sambarana teu dibalurkeun ngan éta sambara téh diplungkeun langsung nalika cai angeun keur ngagolak, sabab warna na èta kaciri kènèh hèrang, jeung teu makè suuk, jagong, jeung kèrèwèdan.[1] Di Jakarta mah èta sambara tèh dibalurkeun heula jeung sok makè kèrèwèdan, jagong, jeung suuk.[1] Disebut angeun haseum sabab miboga rasa anu haseum seger, anu asal na tina buah asem nu dijadikeun salah sahiji sambara dina èta angeun.[1] Di jaman ayeuna urang Sunda gè geus biasa ngajieun angeun haseum cara Jakarta.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e Rosidi, Ajipp (2000). Ensiklopedia Sunda. Indonesia: pustaka jaya. p. 50. ISBN 9794192597.