Anopheles sundaicus

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Anopheles sundaicus
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
Filum:
Subfilum:
Kelas:
Subkelas:
Infrakelas:
Superordo:
Ordo:
Subordo:
Infraordo:
Superfamili:
Kulawarga:
Subfamili:
Génus:
Spésiés:
A. sundaicus
Ngaran binomial
Anopheles sundaicus

Anopheles sundaicus mangrupa hiji kompléks spésiés reungit Anopheles anu jadi véktor Plasmodium anu ngabalukarkeun malaria, utamana di wewengkon Asia Tenggara. Ieu reungit sumebar di basisir Bangladés, Kamboja, Cina, India, Indonésia, Malaysia, Singapura, Taiwan, Muangtai, jeung Viétnam[1].

Rujukan[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

  • Bionomika & sistematika A. sundaicus ti American Journal of Tropical Medicine and Hygiene [2].
  • Ngimbangan sumebarna véktor malaria A. sundaicus ku Bacillus thuringiensis di Cilacap [3]


Nulis.jpg