Anopheles sundaicus

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Anopheles sundaicus
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Animalia
Filum: Arthropoda
Subfilum: Hexapoda
Kelas: Insecta
Subkelas: Pterygota
Infrakelas: Neoptera
Superorder: Endopterygota
Order: Diptera
Suborder: Nematocera
Infraorder: Culicomorpha
Superfamily: Culicoidea
Kulawarga: Culicidae
Subfamily: Anophelinae
Génus: Anopheles
Spésiés: A. sundaicus
Ngaran binomial
Anopheles sundaicus
Rodenwaldt

Anopheles sundaicus mangrupa hiji kompléks spésiés reungit Anopheles anu jadi véktor Plasmodium anu ngabalukarkeun malaria, utamana di wewengkon Asia Tenggara. Ieu reungit sumebar di basisir Bangladés, Kamboja, Cina, India, Indonésia, Malaysia, Singapura, Taiwan, Muangtai, jeung Viétnam[1].

Rujukan[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

  • Bionomika & sistematika A. sundaicus ti American Journal of Tropical Medicine and Hygiene [2].
  • Ngimbangan sumebarna véktor malaria A. sundaicus ku Bacillus thuringiensis di Cilacap [3]


Nulis.jpg