Antaboga

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Antaboga atawa Anantaboga numutkeun carita wayang purwa minangka hiji déwa nu hirup di dunya handap dunya kalawan istanana Saptapratala.[1] Sedengkeun Antaboga numutkeun mitologi Bali nyaéta oray anu badag, nu biasana disebut naga kalawan makuta, maké badong, baju jeung maké kalung emas.[2] Antaboga disebut - sebut minangka bangsa déwa nu miara taneuh jeung dunya wayang.[3] Numutkeun carita wayang ogé Anantaboga kungsi nulungan Pandawa nu baris diduruk ku Kurawa di tempat panyicingana.[1]

Sumber[édit | édit sumber]

  1. a b Anggota IKAPI. 1977. Ensiklopedia Umum. Kanisius: Yogyakarta
  2. Zamidra. 2012. Makhluk Mitologi Sedunia. Cerdas Interaktif: Depok
  3. Sucipta, Mahendra. 2009. Ensiklopedia Tokoh-tokoh Wayang dan Silsilahnya. Narasi: Yogyakarta
Nulis.jpg