Antaboga

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Antaboga atawa Anantaboga numutkeun carita wayang purwa minangka hiji déwa nu hirup di dunya handap dunya kalawan istanana Saptapratala.[1] Sedengkeun Antaboga numutkeun mitologi Bali nyaéta oray anu badag, nu biasana disebut naga kalawan makuta, maké badong, baju jeung maké kalung emas.[2] Antaboga disebut - sebut minangka bangsa déwa nu miara taneuh jeung dunya wayang.[3] Numutkeun carita wayang ogé Anantaboga kungsi nulungan Pandawa nu baris diduruk ku Kurawa di tempat panyicingana.[1]

Sumber[édit | édit sumber]

  1. a b Anggota IKAPI. 1977. Ensiklopedia Umum. Kanisius: Yogyakarta
  2. Zamidra. 2012. Makhluk Mitologi Sedunia. Cerdas Interaktif: Depok
  3. Sucipta, Mahendra. 2009. Ensiklopedia Tokoh-tokoh Wayang dan Silsilahnya. Narasi: Yogyakarta
Nulis.jpg