Artéfak

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Artéfak nyaéta salah sahiji istilah nu mindeng dipaké ku para arkéolog.[1] Artéfak atawa artifact mangrupa pakakas-pakakas hasil titinggal sajarah.[1] Artéfak téh ngawengku sakabéh pakakas anu dijieun sarta di modifikasi ku jalma sarta bisa dipindahkeun ti hiji tempat ka tempat séjén.[1] Artéfak dina arkéologi miboga wangenan salaku pakakas atawa bahan alam nu dijieun ku manusa.[1] Hartina nyaéta aya nu dikurangan jeung ditambahan, ngagunakeun téknologi dina mangsana.[1]

Ciri Artéfak[édit | édit sumber]

Nepi ka danget ayeuna, aya ciri umum sangkan hiji titinggal sajarah bisa disebut artéfak, ciri na téh nyaéta pakakas na kudu bisa dipindahkeun ti hiji tempat ka tempat séjén, dina harti teu ngaruksak kana ka aslian éta pakakas.[1] Contona, aya sababaraha artéfak kawas prasasti, naskah sunda kuno, nu ngahaja di bawa ka museum sangkan éta artéfak henteu ruksak tur leungit.[2]

Conto Artéfak[édit | édit sumber]

Aya sababaraha conto artéfak, di antarana:

  1. Logam,
  2. Batu,
  3. Prasasti lémpéng atau naskah,
  4. Tanduk,
  5. Senjata, jeung sajabana.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g [1], Artéfak.
  2. [2], Naskah Kuno.