Aseuk

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Aki-aki keur ngaseuk

Aseuk atawa asetik nyaéta alat tatanén anu dijeun tina leunjeuran dahan kai nu lempeng, dipaké pikeun nyieun logak/liang na taneuh kebon atawa huma anu geus siap ajang dipelakan ku binih sisikian.[1] Sisikianna biasana mah anu sakali panén kayaning jagong, paré, jeung suuk.[1][2] Melak siki pepelakan ka jero liang ku ngagunakeun aseuk disebutna ngaseuk.[2] Ngaseuk dipigawé nalika mimiti usum ngijih.[2] Anu gawé nyieun liang maké aseuk leumpangna mundur ngan sagaris.[2] Kagiatan ngaseuk beuki ka dieunakeun beuki euweuh.[2][3]


Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b Taufik Hidayat, Rachmat Spk.2007. Peperenian Urang Sunda. Bandung:PT. Kiblat Buku Utama. Halaman 47
  2. a b c d e Rosidi,Ajip. 2000. Ensiklopedi Sunda, Alam, Manusa, dan Budaya termasuk Budaya Cirebon dan Betawi. Jakarta:Pustaka Jaya. Halaman 87
  3. Denny Djuhaeni, Dra. Rini Tanumulyana, Elly Sarimana S. Pd, Ine Novita S.Pd, Drs. (2001). Mustika Basa Sunda. Jakarta: Grasindo. p. 18. ISBN 9789796952557. Diakses tanggal (disungsi – 22 Mei 2020).