Bantal

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
bantal

Bantal nya éta pangganjel sirah, pangganjel diuk, pangganjel tonggong, jeung sajabana anu dikaput kawas karung anu dieusian ku kapuk, sabut, jeung sajabana.[1]

Sajarah Bantal[édit | édit sumber]

Sajarah bantal mimitina sarua jeung sajarah manusa, malah saméméh kapanggihna baju, kusabab manusa maké naon waé jang ngaganjel sirahna nalika keur saré.[2] Urang Éropah maké bulu-bulu soang keur dijadikeun bantal, ari urang Indonesia maké kapuk pikeun ngeusian bantalna.[2] Duanana sarua miboga unsur kanyamanan jeung empuk nalika dipaké ganjel sirah.[2] Sabada kitu, aya masalah nu karandapan nya éta kumaha carana sangkan bantal nu dipaké bisa kapaké lila.[2] Urang Indonesia moé bantalna supaya serat-serat anu baseuh bisa garing sarta mekar deui.[2] Saluyu jeung kamekaran téhnologi, jalma nyiptakeun serat-serat sintétis minangka pengganti tina serat alam anu dianggap kawatesanan sumberna jeung kaempukanana masih dianggap kurang empuk.[2] Kaayeunakeun kapanggih busa latex anu dianggap awét, teu babari kempés, jeung ngeunaheun nalika dipakéna. [2]

Rupa-Rupa Bantal[édit | édit sumber]

1. Bantal dacron (empuk jeung lemes)
Loba pisan rupa tina darcon di pasaran, sawaréh mangrupa serat-serat anu babari pegat nepi ka beulahanana bisa jadi kekebul anu ngabalukarkeun sabagian jalma alergi.[2] Jenis dacron anu pangalusna nya éta siliconized polyester fiber anu mangrupa serat-serat polyester silikon.[2] Ieu dacron miboga serat-serat anu sifat daya mekarna hadé nepi ka karasa hampang tapi mekar pisan.[2] Kusabab éta bakal empuk pisan nalika dipaké.[2] Kaonjoyan ieu bantal nya éta kaempukkan jeung kalemesanana.[2]

2. Bantal busa latex (Daya tahan lila)
Latex nya éta karét alam, sifat dasarna élastis pisan.[2] Pikeun nyieun bantal, mimitina karét ieu dimekarkeun heula jadi busa.[2] Lolobana bantal latex téh contour, nya éta wangunna disaluyukeun jeung wangun sirah urang.[2] Teu salah deui busa latex matak awét dipakéna.[2]

3. Super foam (Nyaman)
Super foam atawa busa super, nya éta busa sintetis anu miboga kualitas alus pisan.[2] Kaonjoyan busa ieu dibandingkeun jeung busa latex nya éta kamampuhna pikeun ngungkulan efek pér teu kawas busa latex.[2] Busa ieu moal balik deui sabada dibéré beungbeuratan, nu matak leuwih ngeunaheun.[2]

4. Bantal mewah
Sering pisan urang teu nalingakeun kualitas kaén bantal anu dipiboga, sanajan meulina mahal kaén-kaén non katun umumna miboga efek panas, nu ngabalukarkeun jang anu babari ngarasa teu pati ngeunaheun makéna.[2]

5. Bantal mewah séjénna
Bantal bulu soang (goose down) anu indentik jeung kamewahan loba dipaké ku para bangsawan jeung jalma kaya di Éropah, hargana mahal kusabab asalna tina bulu-bulu anu tangtu tina soang spésiés anu tangtu ogé.[2] Inspirasi bantal ieu kusabab bulu soang bisa nahan suhu anu diserapna, lamun di nu tiris bakal méré efek haneut, kitu ogé sabalikna di nu panas bakal méré éfék tiis.[2]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. Definisi 'bantal' (diakses 5 November 2011)
  2. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v Berikut adalah kelebihan-kelebihan yang dimiliki oleh bantal-bantal terbaik (diakses 4 November 2011)
Nulis.jpg