Anggel

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
(dialihkeun ti Bantal)
Luncat ka: pituduh, paluruh
bantal

Anggel atawa bantal nyaéta pangganjel sirah, pangganjel diuk, pangganjel tonggong, jeung sajabana anu dikaput kawas karung anu dieusian ku kapuk, tapas, jeung sajabana.[1][2]


Sajarah Anggel[édit | édit sumber]

Sajarah anggel mimitina sarua jeung sajarah manusa, malah saméméh kapanggihna baju, ku sabab manusa maké naon waé pikeun ngaganjel sirahna waktu keur saré.[3] Urang Éropah maké bulu-bulu soang jadi anggel, ari urang Indonesia maké kapuk keur ngeusian anggelna.[3] Duanana sarua miboga unsur kasugemaan jeung hipu nalika dipaké ganjel sirah.[3] Lian ti éta, aya pasualan nu karandapan nyaéta kumaha carana sangkan anggel nu dipaké bisa kapaké lila.[3] Urang Indonesia moé bantalna sangkan serat-serat anu baseuh téh bisa garing sarta mekar deui.[3] Saluyu jeung kamekaran téhnologi, jalma nyiptakeun serat-serat sintétis minangka gaganti tina serat alam anu dianggap kawatesanan sumberna jeung hipuna masih dianggap kurang.[3] Kaayeunakeun kapanggih busa latex anu dianggap awét, teu babari hapa, jeung ngeunaheun waktu dipakéna.[3]

Rupa-Rupa anggel[édit | édit sumber]

1. anggel dacron (hipu jeung lemes)
Loba pisan rupa tina darcon di pasaran, sawaréh mangrupa serat-serat anu babari pegat nepi ka beulahanana bisa jadi kekebul anu ngabalukarkeun jalma alergi.[3] Jenis dacron anu pangalusna nyaéta siliconized polyester fiber anu mangrupa serat-serat polyester silikon.[3] Ieu dacron miboga serat-serat anu sipat daya mekarna hadé nepi ka karasa hampang tapi mekar pisan.[3] ku sabab, éta bakal hipu pisan waktu dipakéna.[3] Kaonjoyan ieu anggel nyaéta hipu jeung kalemesanana.[3]

2. anggel busa latex (Daya tahan lila)
Latex nyaéta karét alam, sifat dasarna élastis pisan.[3] Pikeun nyieun anggel, mimitina karét ieu dimekarkeun heula jadi busa.[3] Lolobana anggel latex téh contour, nyaéta wangunna disaluyukeun jeung sirah urang.[3] Teu salah deui busa latex matak awét dipakéna.[3]

3. Super foam (Nyaman)
Super foam atawa busa super, nyaéta busa sintetis anu miboga kualitas alus pisan.[3] Kaonjoyan ieu busa lamun dibandingkeun jeung busa latex nyaéta kamampuhna keur ngungkulan efek pér teu kawas busa latex.[3] Ieu busa moal balik deui sabada dibéré beungbeuratan, nu matak leuwih ngeunaheun.[3]

4. anggel méwah
Sering pisan urang teu nalingakeun kualitas kaén anggel anu dipiboga, sanajan meulina mahal kaén-kaén non katun umumna miboga efek panas, ngabalukarkeun kurang énak dipakéna.[3]

5. anggel mewah séjénna
anggel bulu soang (goose down) anu indentik jeung kamewahan loba dipaké ku para bangsawan jeung raja kaya di Éropah, hargana mahal ku sabab asalna tina bulu-bulu soang spésiés anu tangtu ogé.[3] Inspirasi ieu anggel ku bulu soang sabab bisa nahan suhu anu diserapna, lamun di nu tiris bakal méré efek haneut, kitu ogé sabalikna di nu panas bakal méré éfék tiis.[3]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. Definisi 'bantal' (diakses 5 November 2011)
  2. Jonathan, Rigg (1862). A Dictionary of the Sunda Language of Java. Universitas Harvard: Bataviaasch Genootschap van Kunsten en Wetenschappen. 
  3. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v Berikut adalah kelebihan-kelebihan yang dimiliki oleh bantal-bantal terbaik (diakses 4 November 2011)
Nulis.jpg