Barata Yuda I (Wawacan Mahabarata)

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Barata Yuda I (Wawacan Mahabarata) nyaéta wawacan bagian tina Wawacan Mahabarata anu dianggit ku R. Satjadibrata (1886-1970). Bagian ieu mangrupa bagian anu pangmunelna dina epos Mahabarata, nu ngagambarkeun kabingbang Arjuna nu kudu perang ngalawan dulur, sepuh jeung guruna[1]. Dina sastra dunya Bhagavad Gita, nyaéta bagian Mahabarata nu ngagambarkeun kabingbang Arjuna diélingan ku Kresna, mangrupa mutiara anu dipikagum ku saréréa[1]. Sanajan henteu sagemblengna ngagambarkeun beuneurna eusi Bhagavad Gita, Satjadibrata ngagambarkeun kabingbangna Arjuna luyu jeung alam pikir urang Sunda anu réŕéana ngagem agama Islam[1].

Sumber[édit | édit sumber]

  1. a b c Ajip Rosidi. 2011. Wawacan. Bandung: PT Kiblat Buku Utama & LBSS
Nulis.jpg