Basa Laos

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Basa Laos
ພາສາລາວ
Phasa Lao
Lao in the Alice3 font.png
Palapalan pʰáːsǎː láːw
Dipaké di Laos, Thailand, Myanmar, Kamboja, Viétnam , Républik Rahayat Tiongkok
Jumlah panyatur 5.225.552 (2006), kaasup kira-kira 20 yuta panyatur basa Isan
Rungkun basa Tai-Kadai
Aksara Aksara Lao di Laos
Aksara Thai di Thailand
Braille Basa Thai jeung Laos
Status resmi
Basa resmi di Bandéra Laos Laos
Basa minoritas di Bandéra Thailand Thailand (Isan)
Bandéra Kamboja Kamboja (asli di provinsi Steung Treng, Preah Vihear, Ratanakiri)
Diatur ku Teu diatur kalawan resmi
Kode-kode basa
ISO 639-1 lo
ISO 639-2 lao
ISO 639-3 lao
Idioma lao.png

Basa Laos (ພາສາລາວ phasa lao) (BGN/PCGN: phasa lao, IPA: [pʰaːsaː laːw]) nyaéta basa nganada ti kulawarga basa Kradai anu mangrupakeun basa resmi nagara Laos. Dialek séjén basa Lao ogé dicaturkeun di Thailand Wétan Ngalér salaku basa Isan. Salian minangka basa utama sélér Lao, basa Laos mangrupa basa kadua pikeun pirang-pirang séké sélér di Laos jeung Isan. Sakumaha halna basa-basa di Laos, basa Laos ditulis maké hurup abugida. Sanajan henteu dilanggerkeun minangka standar resmi, dialék Vientiane sacara de facto mangrupa dialék lulugu basa Laos.


Nulis.jpg