Basa Tatar Kriméa

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Tatar Kriméa
Qırımtatarca, Qırımtatar tili
Къырымтатарджа, Къырымтатар тили
Palapalan [qɯrɯmtɑtɑrˈd͡ʒɑ]
Dipaké di Ukraina, Uzbékistan, Rumania, Bulgaria, Turki
Wewengkon Laut Hideung
Jumlah panyatur 480.000
Rungkun basa Turkik
Aksara Kiril, Latén; saméméhna abjad Arab
Kode-kode basa
ISO 639-1 Teu aya
ISO 639-2 crh
ISO 639-3 crh
Crymean Tatar lang.png

Wewengkon anu nyaturkeun basa Tatar Kriméa

Basa Tatar Kriméa mangrupa salah sahiji basa anu kaasup kana rungkun basa Turkik.[1] Basa Tatar Kriméa[2] (Qırımtatarca, Qırımtatar tili, Къырымтатарджа, Къырымтатар тили) nyaéta basa pituinna sélér Tatar Kriméa. Ieu basa mangrupa bagéan tina rungkun basa Turk jeung dicaturkeun di Kriméa ku sélér Tatar Kriméa jeung di Uzbékistan, Turki, Rumania, jeung Bulgaria ku diaspora Tatar Kriméa. Ieu basa dicaturkeun ogé ku komunitas Tatar Kriméa leutik di Amérika Sarikat jeung Kanada. Ieu basa teu sarua jeung basa Tatar anu dicaturkeun di Rusia; sanajan éta dua basa babarayaan kénéh, panyatur basa Tatar Kriméa teu ngartieun basa Tatar ogé sabalikna.

Babandingan[édit | édit sumber]

Tatar Kriméa Turki Azérbaijan Sunda
Meclis Haberleri 10.09.2003// Qırımtatar Milliy Meclisiniñ 120-cı toplaşuvı olıp keçti

2003 senesi sentâbr 7 künü Aqmescitteki İslâm Merkeziniñ binasında Qırımtatar Milliy Meclisiniñ 120-cı toplaşuvı olıp keçti. Toplaşuvda...

Meclis Haberleri 10.09.2003// Kırım Tatar Millî Meclisi'nin 120. toplantısı gerçekleşti

7 Eylül 2003 günü Akmescit'teki İslam Merkezi'nin binasında Kırım Tatar Millî Meclisi'nin 120. toplantısı gerçekleşti. Toplantıda...

Məclis Xəbərləri 10.09.2003// Qırım Tatar Milli Məclisinin 120-ci toplantısı keçirildi

2003-cü il sentyabrın 7-si günü Ağməsciddəki İslam Mərkəzinin binasında Qırım Tatar Milli Məclisinin 120-ci toplantısı keçirildi. Toplantıda...

Warta Déwan 10.09.2003// Pasamoan ka-120 Déwan Nasional Tatar Kriméa diayakeun

Pas keur 7 Séptémber 2003, pasamoan Déwan Nasional Tatar Kriméa diayakeun di wangunan Puseur Islam di Simferopol. Dina ieu pasamoan...

Catetan suku[édit | édit sumber]

  1. Sangkala, I., jeung Samigov, B. (2019). Bahan Belajar Bahasa Asing Pendukung Diplomasi Kebahasaan: Bahasa Uzbek Bahasa Sahabatku (PDF). Jakarta: Badan Pengembangan Bahasa dan Perbukuan, Kementerian Pendidikan dan Kebudayaan. pp. 1–2. ISBN 978-602-437-937-7. 
  2. ogé disebut basa Kriméa, Turki Kriméa

Pabukon[édit | édit sumber]

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]

Kamus[édit | édit sumber]


Noun project 1822.svg