Basisir Pangandaran

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Basisir Pangandaran

Basisir Pangandaran mangrupa salah sahiji objék wisata nu aya di Jawa Kulon.[1] Perenahna di Désa Pananjung jeung Désa Pangandaran, Kacamatan Pangandaran, Kabupatén Pangandaran, kurang leuwih 92 km ti kota Ciamis.[1] Ieu basisir miboga kaonjoyan daripada basisir lianna, di antarana waé:

  1. Bisa ningali éndahna panonpoé isuk-isuk jeung soré di tempat nu sarua.[1]
  2. Miboga taman laut, rupa-rupa lauk jeung kahirupan laut nu éndah.[2]
  3. Miboga basisir nu ngeplak bodas.[2]
  4. Cai di lautna hérang sarta jarak antara pasang jeung surut relatif sarua nu ngabalukarkeun uarng bisa ngojay kalawan aman.[2]

Ku ayana kaonjoyan-kaonjoyan tadi, wisatawan nu datang ka Pangandaran bisa ngalakukeun rupa-rupa kagiatan saperti ngojay, mancing, pelesiran maké parahu, sasapédahan, jét ski jeung sajabana.[2]
Aya ogé ritual nu sok dilaksanakeun di ieu basisir nyaéta Hajat Laut.[1] Mangrupa upacara nu dilakukeun ku pamayang di Pangandaran minangka ébréhan rasa sukur ka Gusti Nu Maha Kawasa ku cara miceun sasajén ka laut.[1] Ieu acara biasana dilaksanakeun di bulan Muharam.[1] Sedengkeun acara rutin tingkat internasional nu mindeng dilaksanakeun nyaéta Festival Layang-layang Internasional (Pangandaran International Kite Festival).[1]

Fasilitas basisir Pangandaran[édit | édit sumber]

Hotél di Pangandaran[édit | édit sumber]

  1. Hotél Laut Biru.[1]
  2. Pantai Indah Resort & Hotel Pangandaran.[1]
  3. Sunrise Beach Pangandaran Hotel.[1]
  4. Surya Pesona Beach Hotel Pangandaran.[2]
  5. PURI RENGGANIS.[2]
  6. Mustika Ratu Hotel.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i j Pangandaran (Diakses tanggal 31 Oktober 2011) (id)
  2. a b c d e f g h i j k l m n o Pantai Pangandaran (Diakses tanggal 31 Oktober 2011) (id)


Nulis.jpg