Bima Sakti Tukiman

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Bima Sakti Tukiman

Bima Sakti Tukiman nyaéta salah saurang pamaén bal nu lahir di Balikpapan Kalimantan Timur tanggal 23 Januari 1976.[1] Nalika maén bal, Bima nyicingan posisi gelandang.[1] Asup ka klub Persema Malang.[1]
Karirna di tim nasional dimimitian tanggal 4 Desember 1995 nalika umurna 19 taun.[1] Ngagabung ka tim-tim saperti Pelita Jaya (1997-1999), PSM Makassar (1999-2002), PSPS Pekanbaru (2002-2004), Persiba Balikpapan (2005), jeung Persema Malang ti mimiti 2006 nepi ka kiwari.[1]
Bima kaasup kana 4 pamaén nu jadi bagéan tina sajarah maén bal di Indonésia.[1] Bareng jeung Kurniawan Dwi Yulianto, Eduard Ivakdalam, sarta Hendro Kartiko maén di Liga Indonesia nu munggaran.[1]

Karir Junior[édit | édit sumber]

Karir Senior[édit | édit sumber]

  1. 1996-1999 : Pelita Jaya.[2]
  2. 1999-2000 : PSM Makassar.[2]
  3. 2001-2004 : PSPS Pekanbaru.[2]
  4. 2006 : Persiba Balikpapan.[2]
  5. 2007-Sekarang : Persema Malang.[2]

Karir Timnas[édit | édit sumber]

1995-2001 : Indonésia | 58 Penampilan | O Gol.[2]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g Bima Sakti (id) (Diakses tanggal 24 Nopember 2011)
  2. a b c d e f g h i Profil Bima Sakti (id) (Diakses tanggal 24 Nopember 2011)


Replace this image male.svg