Lompat ke isi

Bubur bodas

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas

Bubur bodas nyaéta hiji makanan tradisional anu pembuatana dijieun tina beas. Aya bedana antara bubur bodas jeung bubur béas, bubur bodas biasana dina racikanana sok ditambahan ku cikalapa, daun pandan, jeung uyah.[1] Pikeun tradisi masarakat Sunda basisir (Kacamatan Pameungpeuk, Kabupaten Garut), bubur bodas disuguhkeun dina acara hajatan atawa syukuran pikeun nu ngalahirkeun, utamana nalika kakandungan tilu bulan. Biasana kadaharan ieu disuguhken oge jeung bubur beureum, jeung jajanan nu sanésna.[2] Bubur Bereum ogé biasa dijadikeun sasajen tambahan minangka bagian tina tradisi Nyalin pikeun masarakat di Dusun Kubang, Désa Sidamulya, Ciamis. Kadaharan tradisional ieu disuguhkeun bareng jeung bubur bereum, cara bereum, cara bodas, lauk goreng, awug, papais, saroja atawa tumpi, ranginang, bolu, cau, kupat salamet, kupat tangtang angin, tumis, apem, manisan. papaya, rokok, jeung cai bodas.[3]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Bubur Merah dan Putih Rayakan Kehadiran Anggota Keluarga Baru". detikfood (dalam id-ID). Diakses tanggal 2022-08-28. 
  2. Rismelati, Risma; Asri Soraya, Afsari; Septiani, Ayu (Agustus 2019). "Kepercayaan Dalam Siklus Kehidupan Pada Masyarakat Sunda Pesisir (Kecamatan Pameungpeuk, Kabupaten Garut, Jawa Barat)". Pustaka XIX (1): 25. ISSN 2528-7508. https://ojs.unud.ac.id/index.php/pustaka/article/download/61026/35188/. Diakses pada 28 Agustus 2022. 
  3. Yanuariska, Yogi Yogaswara; Sudaryat, Yayat; Isnendes, Retty (Oktober 2017). "Tradisi Nyalin dalam Kehidupan Masyarakat Sunda (Kajian Struktur dan Etnopedagogik)". Lokabasa 8 (2): 236. https://ejournal.upi.edu/index.php/lokabasa/article/download/14204/8197. Diakses pada 28 Agustus 2022. 

Tempo oge[édit | édit sumber]