Papais

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Papais atawa nu ilahar dipiwanoh Nagasari nyaéta kadaharan has nu asalna ti Indramayu, Jawa Kulon.[1][2] Kadaharan ieu dijieunna tina tipung béas.[1] Papais aya nu asin jeung aya ogé nu semu amis.[2] Papais asin mah biasana tara aya eusian, tapi papais semu amis mah biasana eusina cau, biasana mah cau nangka atawa cau séjénna gé sok dipaké. [2]Tuluy ditapélan daun pandan saeutik ditengahna, nu ngajadikeun seungit kana papaisna.[1] Papais amis jiga kieu, sering disebut ogé nagasari.[2]

Papais sok disuguhkeun dina acara-acara raraméan, kayaning hajat ngawinkeun, Nyunatan, Tahlilan, Muludan, Rajaban, jeung sajabana.[1] Tapi sok aya ogé anu jualan kadaharan ieu dipasar, umumna mah nu sok masih kénéh nyieun papais téh ayana di pilemburan.[1]

Sajarah[édit | édit sumber]

Papais mangrupakeun kadaharan has ti Indramayu, Jawa Kulon.[1] Mimiti ayana, cenah ma kusabab Indramayu téh mangrupakeun daérah nu ngahasilkeun béas panglobana di Jawa Kulon.[1] Kusabab loba béas, masarakat popolah supaya béas lain ngan saukur pikeun dijieun sangu tapi ogé jadi kadaharan séjénna, ku kituna, béas ditutu jadi tipung nu mana jadi bahan utama pikeun nyieun papais, tuluy digalokeun jeung cipati sarta dibungkus maké daun cau tuluy diseupan.[1]

Tinggali ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h "Nagasari Khas Indramayu » Perpustakaan Digital Budaya Indonesia". budaya-indonesia.org. Diakses tanggal 2017-11-29. 
  2. a b c d "NAGASARI | Student Association of Food Science and Technology". himitepa.lk.ipb.ac.id (dalam en-US). Diakses tanggal 2017-11-29. 
Nulis.jpg