Papais

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Papais nyaéta hiji nami katuangan anu didamel tina tipung béas. Papais aya nu asin jeung aya ogé nu semu amis. Papais asin mah biasana tara aya eusian, tapi papais nu teu amis teuing, mung semu amis mah, di tengah-tengah papaisna aya potongan cau, biasana mah cau nangka atawa cau séjénna gé sok dianggo. Terus ditémpélan daun pandan saalit ditengahna, nu ngajadikeun seungit kana papaisna. Papais amis jiga kieu, sering disebut ogé nagasari.

Papais sok disuguhkeun dina acara-acara raraméan, sapertos hajat nikah, Nyunatan, Tahlilan, Muludan, Rajaban, jeung sajabana. Tapi sok aya ogé anu jualan éta katuangan, umumna mah nu sok masih kénéh ngadamelan éta papais téh ayana di pilemburan.