Bulgogi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Bulgogi

Bulgogi (basa Koréa: 불 api, dan 고기 daging) nyaéta olahan daging asal Koréa.[1] Daging anu digunakeun di antarana daging sirloin atawa bagian daging sapi pilihan. [rujukan?]

Bungbu bulgogi nyaéta campuran kécap asin jeung gula ditambah bungbu rempah lain gumantung kana resép jeung daérah di Koréa.[rujukan?] Sateuacan dituang, daun salada digunakeun pikeun ngabungkus bulgogi jeung kimchi, bawang bodas, atawa bungbu penyedap lain.[rujukan?]

Di Jepang, kadaharan nu sarupa téh disebut Yakiniku.[rujukan?] Dibandingkeun jeung Yakiniku, bungbu daging keur bulgogi dijieunna leuwih amis.[rujukan?] Cai keur bungbuna cukup loba nepi ka daging teu dipanggang dina plat besi (teppan), tapi dina panci datar.[rujukan?]

Tinggali ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. bulgogi.