Tteokbokki

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Ttéokbokki nyaéta salah sahiji kadaharan Korea mangrupa tteok nu asalna tina tiipung béas nu diasakan maké samara gochujang nu amis lada.[1] Biasana Ttéokbokki bentukna buleud panjanng kawa tabung.[1] Kadaharan ieu loba dijual di Pojangmacha, sarta geus ilahar dimasarakat Koréa.[1]

Mimitina mah kadaharan ieu téh asalna ti istana Dinasti Joseon nu disebut gungjung tteokbokki.[1] Di wanci harita masakan ieu mangrupa huintteok nu diasakan ku kécap asin jeung daging sapi, bagogaritogé, peterseli, shiitakewortel, jeung bawang bombay. Rasana jauh béda jeung ttéokbokki nu kiwari dipiwanoh maké bungbu cabé.[2] Salian ti éta, ttéok nu dipaké aya 5 warna nu ngalambangkeun Koréa, kayaning: beureum, konéng, bodas, hideung jeung biru.[2]

Sajarah[édit | édit sumber]

Wewengkon Sindang-dong di Seoul dipiwanoh salaku tempat nu loba ngajual ttéokbokki.[2] Sanggeus Perang Koréa, warung-warung leutik di Sindang-dong téh mangrupa warung mimitti nu ngajual ttéokbokki bungbu cabé.[2] Nepi ka kiwari, di wewengkon Sindang-dong loba pisan warung-warung nu ngajual ttéokbokki.[2]

Cara nyieun[édit | édit sumber]

Garaetteok digolakkeun jeung saos gochujang, pasta cabé nu geus diférmétasikeun asli ti Koréa.[1] Ttéokbokki diasakan nepi ka saosna kentel.[1] Kiwari geus loba variasi midangkeun ttéokbokki.[1] Aya nu dipidangkeun jeung emiih, baso lauk, rupa-rupa lauk laut, jsb.[1]

Tinggali ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

Nulis.jpg
  1. a b c d e f g h Indonesia, CNN. "Kuliner Pinggir Jalan: Tteokbokki vs Cilok Cimol" (dalam bahasa en). CNN Indonesia. https://www.cnnindonesia.com/gaya-hidup/20141122142541-262-13160/kuliner-pinggir-jalan-tteokbokki-vs-cilok-cimol. Diakses pada 2017-12-19 
  2. a b c d e Susandijani. "Tteokbokki, Kuliner Korea yang Berkhasiat Cegah Anemia" (dalam bahasa id-ID). Tempo. https://gaya.tempo.co/read/1037106/tteokbokki-kuliner-korea-yang-berkhasiat-cegah-anemia. Diakses pada 2017-12-19