Lompat ke isi

Bungbulan

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Bungbulan
Bungbulan
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
Plantae
Divisi:
Tracheophyta
Kelas:
Magnoliopsida
Ordo:
Fabales
Kulawarga:
Fabaceae
Génus:
Sophora L
Spésiés:
Sophora tomentosa L.
Sinonim

Gmelina asiatica var. villosa (Roxb.) Bakh. (1821); Gmelina villosa Roxb. (1832); Gmelina villosa Roxb.


Bungbulan; Sophora tomentosa nyaéta tutuwuhan anu asalna tina kulawarga fabaceae. [1] [2] Kasebut kana tangkal leutik, ngarungkun loba dahanna.[2][3] Ieu spésiés loba kapanggih hirup di Éropa kalér, Asia kidul, Australasia, sababaraha pulo di Pasifik, Amérika kidul beulah kulonna, Amérika Serikat belah wétan, Florida jeung Puerto Rico.[4][5]

Ciri mandiri[édit | édit sumber]

  • Jangkung tangkalna 2-3 méter
  • Daunna lonyod laleutik kelirna héjo ngora palebah handapna saliwatan kawas pérak
  • Kembang: kelirna konéng ngaranggeuy, dina saranggeuy aya kana 4-16 kembang
  • Buahna wujud polong dina sapapan aya 4-8 siki
  • Sikina lonyod 6-7 mm kelirna semu coklat

[6]

Dicutat tina[édit | édit sumber]

  1. Hoogerwerf, A.; - (1970). Udjung Kulon: The Land of the Last Javan Rhinoceros. National Library of the Netherlands (original from Leiden University Libraries): Brill Archive. p. 31.  disungsi – 4 Jan 2021
  2. a b Quattrocchi, Umberto (2012). CRC World Dictionary of Medicinal and Poisonous Plants: Common Names, Scientific Names, Eponyms, Synonyms, and Etymology (5 Volume Set). London: CRC Press. p. 3507. ISBN 9781420080445. Diakses tanggal (disungsi – 4 Jan 2021). 
  3. Bisby, Frank (1994). Phytochemical Dictionary of the Leguminosae. London: CRC Press. p. 1025. ISBN 9780412397707. Diakses tanggal (disungsi – 4 Jan 2021). 
  4. "PLANTS Profile Sophora nuttalliana B.L. Turner silky sophora". USDA Natural Resources Conservation Service. United States Department of Agriculture. Diakses tanggal 2011-03-20. 
  5. "PLANTS Profile Sophora tomentosa L.yellow necklacepod". USDA Natural Resources Conservation Service. United States Department of Agriculture. Diakses tanggal 2011-03-20. 
  6. "Kewsience". Australia. 44197. Diakses tanggal (disungsi 1 Januari 2021).