Buras

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Buras dicocolkeun kana abon.

Buras atawa Uras téh nyaéta salah sahiji kadaharan kawas leupeut, ngan béasna digigihan heula, dibungkus ku daun cau, tuluy diseupan nepi ka asak (dalit). [1] Biasana, sangkan buras leuwih ngeunah rasa sok dicampuran maké cipati atawa eusi (oncom, abon, tutumisan, jeung daging). [2] Buras téh kaasup kana salah sahiji kadaharan nu pungsi keur ngaganjel waktu karasa lapar (appetizer). Ieu kadaharan ceuyah waktu aya riungan atawa hajatan nu ngangkir jalma nu réa. [2] Lian ti éta, buras remen didagangkan jeung goréngan keur mumuluk sangkan leuwih praktis. [2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. LBSS (2007). Kamus Umum Basa Sunda. Bandung: Geger Sunten. p. 76. 
  2. a b c "Resep Cara Membuat Nasi Buras Isi Sederhana | Kuliner123.info". www.kuliner123.info (dalam en-US). Diakses tanggal 2017-10-18. 
Nulis.jpg