Céndol

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
cendol

Céndol téh mangrupa salah sahiji inuman has ti Sunda, sarupa jeung dawet tapi béda.[1] Biasana céndol dijieun tina tipung hunkwéh jeung diwarnaan maké pawarna dahareun.[1] Céndol geus jadi inuman sopopoé masarakat Sunda, nu dagangna biasana maké gorobag surung.[1] Biasana céndol dipidangkeun maké kinca, cipati jeung peuyeum sampeu.[2] Numutkeun CNN, céndol téh abus ka 50 inuman pangeunahna di dunia.[3] Di gérénté-géréntél, didaharna maké peueut dicipatian.[2]

Cara nyieun[édit | édit sumber]

Pikeun nyieun céndol téh sadiakeun bahan-bahan saperti, tipung hunkwéh, cai kapur seureuh, pawarna pandan, gula beureum, cipati jeung peuyeum sampeu.[4] Mimitina mah, galokeun tipung hunkwé jeung cai, campurkeun pawarna pandan, tuluy golakeun nepi ka jadi bubur kentel.[4] Tuluy geus kitu bubur diasupkeun kana saringan, anteupkeun nepi ka marurag jadi céndol.[4] Mun geus tiis, kari campurkeun jeung peuyeum sampe, cipati tuluy kincaan.[4] Leuwih ngeunah mun dipidangkeun maké és serut.[4]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c "Perbedaan Cendol dan Dawet Si Mirip Tapi Beda". jatenglive.com (dalam en-ID). Diakses tanggal 2017-10-18. 
  2. a b (id)Rachmat Taufiq Hidayat, spk. Peperenian Urang Sunda. PT Kiblat Buku Utama. Bandung 2005.
  3. JPNN. Es Cendol dan Kelapa Muda Masuk 50 Besar Minuman Terlezat di Dunia Diaksés ping 18 Oktober 2017
  4. a b c d e (id)cendol (diaksés tanggal 20 Oktober 2011)


Nulis.jpg