Campaka sélong

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Cempaka sélong
Horsfieldia iryaghedhi (8181931799).jpg
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
Plantae
Divisi:
Angiospermae
Kelas:
Magnoliopsida
Ordo:
Magnoliales
Kulawarga:
Myristicaceae
Génus:
Horsfieldia
Spésiés:
iryaghedhi
Ngaran binomial
Annona reticulata
Sinonim

Campaka sélong; Horsfieldia Iryaghedi nyaéta hiji tutuwuhan anu asalna tina kulawarga Myristicaceae. [1]Ieu tutuwuhan henteu kungsi ngarangrangan daun atawa héjo sapanjang taun.[2] Génus ieu mibanda kurang leuwih 100 spésiés kalawan hirup nyebar ti mimiti Asia Kidul, ti India nepi ka Pilipina jeung Papua Nugini.[2] Sababaraha spésiés kaina dimangpaatekun pikeun rupa-rupa kabutuhan.[3] Sababaraha spésiés ngandung alkaloid, kaasup horsfilina, nu boga pangaruh analgesik.[4]


Dicutat tina[édit | édit sumber]

  1. HEYNE, K. (1913). DE NUTTIGE PLANTEN VAN NEDERLANDSCH-INDIË. Linrary New York Botanical Garden: Ruygrok & Co BATVIA. p. 135.  Disungsi 17 Januari 2022
  2. a b Li Bingtao & Thomas K. Wilson (2008). "Myristicaceae". PDF Flora of China (PDF) 7. pp. 99–101. 
  3. H. G. Richter and M. J. Dallwitz (2000 onwards). "Commercial timbers: descriptions, illustrations, identification, and information retrieval. In English, French, German, Portuguese, and Spanish. Version: 25th June 2009". 
  4. Jossang A, Jossang P, Hadi HA, Sevenet T, Bodo B. (1991). "Horsfiline, an oxindole alkaloid from Horsfieldia superba". Journal of Organic Chemistry 56 (23): 6527–6530. doi:10.1021/jo00023a016. 


Nulis.jpg