Cangkurileung

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Cangkurileung
Status konservasi
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Animalia
Filum: Chordata
Kelas: Aves
Order: Passeriformes
Kulawarga: Pycnonotidae
Génus: Pycnonotus
Spésiés: P. aurigaster
Ngaran binomial
Pycnonotus aurigaster
(Vieillot, 1818)

Cangkurileung (Pycnonotus aurigaster) nyaéta hiji spésiés manuk bacéo ti kulawarga Pycnonotidae. Buluna semu hawuk, komo lebah jangjangna, huluna hideung. Sumebar di Kamboja, Cina, Hong Kong, Indonésia, Laos, Burma, Muangtay, jeung Viétnam. Habitatna di leuweung tropis jeung subtropis anu lembab. Lamun dikukut ti leuelutik, ieu manuk bakal apét.

Galeri[édit | édit sumber]

Réferénsi[édit | édit sumber]


Nulis.jpg