Chittagong

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Chittagong

চট্টগ্রাম
Cicirén Chittagong (saarah jarum jam ti luhur): Palabuan Chittagong, Pangadilan Luhur Chittagong, Agrabad, Basisir Patenga, Sasak Shah Amanat, Bundeuran Cheragi Pahar
Cicirén Chittagong (saarah jarum jam ti luhur): Palabuan Chittagong, Pangadilan Luhur Chittagong, Agrabad, Basisir Patenga, Sasak Shah Amanat, Bundeuran Cheragi Pahar
Nami panggilan: 
Kota Palabuan
NagaraBandéra Bangladés Bangladés
DivisiDivisi Chittagong
DistrikDistrik Chittagong
Ngadeg1340[1]
Status kota dibéré1863[2]
Lega
 • Total168 km2 (65 sq mi)
Pangeusi
 (2008)[4]
 • Total2.579.107
 • Kapadetan15.351/km2 (39,760/sq mi)
Zona wanciUTC+6 (BST)
Kode pos
4000
GDP (2008)$25,5 milyar[5]
Kode telepon31

Chittagong (Basa Chittagong, Basa Benggala: চট্টগ্রাম, Chôţţogram) nyaéta palabuan laut utama sarta kota panggedéna kadua di Bangladés. Aya di gigireun Walungan Karnaphuli, Chittagong miboga jumlah pangeusi langkung ti 5 juta jiwa.

Kota kembar[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Galeri[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Daptar kota di Bangladés, Dicutat 29 Désémber 2009
  2. "Speech of Mayor on Spacial Intarnational Working Conference". Chittagong City Corporation. Diakses tanggal 2009-12-21. 
  3. "Area, Population and Literacy Rate by Paurashava –2001" (PDF). Bangladesh Bureau of Statistics. Diakses tanggal 2009-09-18. 
  4. "Statistical Pocket Book, 2008" (PDF). Bangladesh Bureau of Statistics. Diakses tanggal 2009-08-15. [tumbu nonaktif]
  5. City Mayors: Richest cities in the world in 2020 by GDP

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]