Christina Aguilera

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Christina Aguilera

Christina Aguilera mangrupa salah sahiji artis anu kahot, putra ti saurang bapa anu miboga kasang tukang militér jeung indungna anu profésina musisi[1].Christina saurang penyanyi jeung panulis lagu AS anu dipikawanoh miboga kamampuh sora jeung gaya raksukan anu anéh[2]. Aguilera ngamimitian karirna di dunya hiburan nalika umurna 9 taun, minton di Star Search jadi anggota pamaén ti Mickey Mouse Club salila dua taun. Tuluy manéhna ngarilis single All I Wanna Do di Jepang jeung béntang pop lokal Keizo Nakanishi[1]. Christina Aguilera ngaran lengkepna nyaéta Christina Maria Aguilera, nénéhna Chrissy, X-Tina, Baby Jane, jeung Candy[1]. Jangkungna nyaéta 1.56 m anubabar ping 18 Desember 1980 di Staten Island, New York[1]. Taun 1998, Aguilera jadi artis anu moyan nalika ngarilis " Reflection " pikeun soundtrack Disney Mulan[1]. Album self-titled-na dituturkeun ku single Genie In A Bottle anu suksés dijual paling loba di AS[1]. Sabada meunangkeun Grammy 1999 pikeun kategori Best New Artist, single "What A Girl Wants" jeung "Come On Over Baby (All I Want Is You) jadi raja dina tangga lagu deui di bulan Januari taun 2000[1]. Ku ayana lagu-lagu versi Spanyolna Christina anu judulna Mi Reflejo jeung versi jilid LaBelle "Lady Marmalade" pikeun soundtrack Moulin Rouge ogé jadi hits di taun éta[1]. Patali jeung pasualan pribadina, Christina kawin jeung saurang éksékutif rékaman Jordan Bratman anu kawin ping 19 November 2005[2]. Christina Aguilera jeung salakina Jordan Bratman nataharkeun lahirna Max Liron Bratman anu babar ping 12 Januari 2008, tuluy sabulan ti harita Christina minton pikeun nawarkeun DVD anyar Back to Basics: Live and Down Under 2008[1]. Opat single laguna bisa aya dina posisi raja lagu dina daftar Billboard Hot 100, anu meunangkeun tilu kali Grammy Awards jeung sakali meunangkeun Latin Grammy Award[2].

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i Biografi Christina Aguilera(diakses 23 November 2011)
  2. a b c Christina Aguilera(diakses 23 November 2011)
Nulis.jpg