Cristiano Ronaldo

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo 2018.jpg
Cristiano Ronaldo, 2018
Informasi pribados
Nami lengkep Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro
Lahir 5 Pébruari 1985 (1985-02-05) (yuswa 35)
Tempat lahir Funchal, Madeira, Portugal
Luhur 1.87 m (6 ft 2 in)[1]
Posisi Sayap kiri, Penyerang
Informasi klub
Klub ayeuna Juventus
Nomor 7
Karir junior
1993—1995 Andorinha
1995—1997 Nacional
1997—2001 Sporting Lisboa
Karir sénior*
Taun Tim Midang (Gol)
2001—2003 Sporting Lisboa 25 (3)
2003—2009 Manchester United 214 (96)
2009—2018 Real Madrid 315 (326)
2018— Juventus 5 (3)
Tim nasional
2001—2002 Portugal U-17 9 (6)
2003 Portugal U-20 5 (3)
2002—2003 Portugal U-21 6 (1)
2004 Portugal U-23 3 (1)
2003- Portugal 154 (85)
  • Midang jeung gol di klub sénior ngan diétang ti liga doméstik jeung akurat per 14 Februari 2015 (UTC).

    ‡ Midang jeung gol di tim nasional akurat per 13 Juni 2015 (UTC)

Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro, OIH (Portugis: [kɾiʃˈtjɐnu ʁoˈnaɫdu] gumelar di Funchal, Madeira, Portugal, 5 Pébruari 1985; umur 35 taun) atanapi langkung dikenal ku nami Cristiano Ronaldo nyaéta hiji pamaén bal asal Portugal. Anjeunna tiasa maén salaku sayap kiri, atau kanan, jeung penyerang tengah. Anjeunna ayeuna maén pikeun tim na, Juventus jeung tim nasional Portugal.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Manchester United - CRISTIANO RONALDO". Premier League. Diakses tanggal 2007-04-29. 

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Mangga paluruh émbaran nu langkung seueur ngeunaan Cristiano Ronaldo ku jalan nyungsi proyék sawargi Wikipedia
Wiktionary-logo-su-without-text.svg Définisi kamus ti Wiktionary
Wikibooks-logo.svg Buku téks ti Wikibooks
Wikiquote-logo.svg Cutatan ti Wikiquote
Wikisource-logo.svg Téks sumber ti Wikisource
Commons-logo.svg Gambar jeung média ti Commons
Wikinews-logo.svg Warta ti Wikinews
Wikiversity-logo-en.svg Sumber pangajaran ti Wikiversity


Soekarno.jpg