Déddy Mizwar

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
H. Deddy Mizwar
Wakil Gubernur Jawa Barat ka-11
Incumbent
Awal jabatan
13 Juni 2013
Présidén Susilo Bambang Yudhoyono
Joko Widodo
Gubernur Ahmad Heryawan
Saméméhna Dede Yusuf
Katerangan lian
Gumelar 5 Maret 1955 (1955-03-05) (yuswa 64)
Jakarta, Indonesia
Kabangsaan Indonésia Indonesia
Pameget/istri R. Giselawati Wiranegara
Murangkalih Senandung Nacita
Lettu Inf Zulfikar Rakita Dewa
Alma mater Institut Kesenian Jakarta
Pagawéan Aktor
Sutradara (sejak 1986)
Ageman Islam

Déddy Mizwar (gumelar di Jakarta, 5 Maret 1955; umur 64 taun)[1]) nyaéta Wakil Gubernur Jawa Kulon anu mimiti ngajabat ti 13 Juni 2013[2]. Anjeunna ogé mangrupa saurang aktor sénior sarta sutradara Indonésia.[rujukan?] Déddy Mizwar mangrupa ahli pulitik ti Partéy Amanat Nasional.[rujukan?] Dina Pilkada Jawa Kulon taun 2013, anjeunna kapilih minangka wakil gubernur bareng Ahmad Heryawan[2].

Déddy Mizwar téh putra kaopat ti tujuh sadulur ti pasangan H. Adrian Andrés (Walanda-Batawi) jeung Sun'ah (Bugis-Batawi) anu nikah dina taun 1948[1]. Kaparigelanna dina seni peran mangrupa sifat turunan anu turun ti Ibuna Ny. Sun'ah anu pernah mingpin sanggar seni Batawi[1]. Peran munggaranna nyaéta dina pilem Cinta Abadi (1976) anu disutradaraan ku Wahyu Sihombing, dosén anjeunna di LPKJ[1]. Anjeunna langsung meunang peran utama nepi ka meunang gelar Aktor Terbaik FFI dina Naga Bonar (1987), sarta Pemeran Pembantu Terbaik FFI dina Kuberikan Segalanya (1987)[1]. Istrina nyaéta Giselawati[1]. Déddy turun langsung ngadegkeun imah produksi PT Demi Gisela Citra Sinéma taun 1996 anu disanghareupan ku mangrupa-rupa hahalang[1]. Sabot kitu, Déddy Mizwar mimiti ngajalankeunna kalayan ikhlas, sangkan sagalana jadi ibadah ka Allah[1]. ti dinya Déddy Mizwar mimiti karya-karyana leuwih agamis, sarta teu leupas tina dakwah nyumbarkeun ajaran Islam[1].

Référénsi[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i Merdeka. Profil Deddy Mizwar. Diaksés 30 Juni 2015.
  2. a b Kompas. Aher-Deddy Menang, Pilgub Jabar Satu Putaran Diaksés 30 Juni 2015
Soekarno.jpg