Distrik (Papua)

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Babagian administratif di Indonésia
Pancasila
Tingkat Propinsi

Propinsi
Daérah HususDaérah Istiméwa

Tingkat Kabupaten/Kota

KabupaténKota
Kabupatén administratif
Kota administratif
Sagoe

Tingkat Kacamatan

Kacamatan
DistrikSagoe Cut

Tingkat Kalurahan/Désa

KalurahanDésa
NagariKampungGampong

Tempo ogé

BanjarDusunLingkungan
Rukun Warga
Rukun Tatangga

édit
Artikel ieu ngeunaan distrik di Papua. Keur kagunaan lianna, tempo distrik.

Distrik, nyaéta babagian wilayah administratif di Propinsi Papua, Indonésia di sahandapeun kabupatén atawa kota. Istilah "Distrik" ngagantikeun "kacamatan", nu saméméhna dipaké di Papua, kawas di propinsi-proinsi lianna di Indonésia. Panetepan ieu nyusul kana diterapkeunnana Undang-undang Nomer 21 Taun 2001 ngeunaan Otonomi Husus jeur Propinsi Papua.

Distrik mangrupa Parangkat Daérah Kabupatén atawa Kota di Papua nu miboga wewengkon gawé tinangtu nu dipingpin ku Kapala Distrik.

Distrik dibagi deui jadi sababaraha kampung, atawa ngaran lianna dumasar adat istiadat satempat. Pembentukan, pamekaran, pamupusan, atawa panggabungan Distrik ditetepkan ku Palaturan Daérah Kabupatén/Kota.