Dusun

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Babagian administratif di Indonésia
Pancasila
Tingkat Propinsi

Propinsi
Daérah HususDaérah Istiméwa

Tingkat Kabupaten/Kota

KabupaténKota
Kabupatén administratif
Kota administratif
Sagoe

Tingkat Kacamatan

Kacamatan
DistrikSagoe Cut

Tingkat Kalurahan/Désa

KalurahanDésa
NagariKampungGampong

Tempo ogé

BanjarDusunLingkungan
Rukun Warga
Rukun Tatangga

édit

Dusun atawa kampung nyaéta:

  1. hiji wewengkon, di mana aya sawatara imah atawa kulawarga anu nganjrek di dinya
  2. wewengkon tempat cicing warga tengahan ka handap di wewengkon dayeuh
  3. Dati IV: ngaran alternatif pikeun désa/kalurahan anu mangrupa hijian babagéan administratif wewengkon anu pangleutikna di sahandapeun kacamatan/mukim/distrik/banua (benua). Kampung minangka sinonim tina istilah désa ieu dipaké di Lampung (Kab. Lampung Tengah, Tulangbawang, Tulangbawang Kulon, Mesuji, sarta Way Katuhu), Papua sarta Kalimantan Wétan (Berau sarta Kutai Kulon). Hiji kampung dipingpin ku saurang Kapala Kampung (Kamponghofd) sinonim ti Kades.
  4. Dati V: ngaran alternatif pikeun dusun/banjar/padukuhan/rukun kampung (RK)/anak kampung, anu kabéh éta mangrupa bagian ti hiji désa/kelurahan. Kampung minangka sinonim ti dusun ieu dipaké di Jawa, Nusa Tenggara Kulon sarta tempat-tempat nu tangtu.

Istilah kampungan ogé mindeng dipaké pikeun ngarujuk kana dangong-dangong "terbelakang", "henteu weruh tata-krama" sarta sajabana.

Jigana kecap kampung dicokot ti basa Portugis; campo, tempat perkemahan.[rujukan?] Ngaran-ngaran wewengkon di Kamboja mindeng disebut kompong anu mangrupa hiji distrik remen ogé ogé dipaké minangka ngaran propinsina. Istilah kampung dina basa Acéh disebut gampong sarta dina basa Minang disebut kampuang. Istilah kampung biasana disingget kalawan Kp (di Indonésia) atawa Kg (di Malaysia).

Undakan hiji tempat disebut kampung[édit | édit sumber]

Aya sababaraha undakan hiji tempat disebut kampung [1]:

  • Umbulan : di mana éta tempat aya 1 - 3 imah
  • Babakan : di mana éta tempat aya 4 - 10 imah
  • Lembur : di mana éta tempat aya 10 - 20 imah
  • Kampung : di mana éta tempat aya leuwih ti 20 imah

Dicutat tina[édit | édit sumber]