Kota administratif

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Babagian administratif di Indonésia
Pancasila
Tingkat Propinsi

Propinsi
Daérah HususDaérah Istiméwa

Tingkat Kabupaten/Kota

KabupaténKota
Kabupatén administratif
Kota administratif
Sagoe

Tingkat Kacamatan

Kacamatan
DistrikSagoe Cut

Tingkat Kalurahan/Désa

KalurahanDésa
NagariKampungGampong

Tempo ogé

BanjarDusunLingkungan
Rukun Warga
Rukun Tatangga

édit

Kota administratif nyaéta hiji babagian administratif anu statusna kota jeung dikapalaan ku saurang walikota administratif. Béda kota administratif jeung kota nyaéta yén kota administratif henteu miboga DPRD kawas halna hiji kota.

Saprak diberlakukeunna UU Nomer 22/1999, di Indonésia henteu dipikawanoh deui istilah Kota Administratif, alatan pembagian propinsi ngan diwangun ku kabupatén sarta kota. Balukarna, kota administratif kudu robah status jadi jadi kabupatén, atawa kota.

Kota administratif nu pernah aya di Indonésia nyaéta: