Dodongkal

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Dodongkal nyaéta kadaharan has ti Jawa Kulon, nyaéta di sabudereun tatar Sunda. Dodongkal dijieun tina tipung béas dicampur gula beureum, naha rék gula kawung atawa gula kalapa. Ngasakanana nyaéta diseupan, mun geus terus dipotongan pasagi, dipurulukan ku kalapa meunang marud jeung wadahna ku daun cau. Kadaharan ieu leuwih ngeunah lamun didaharna isuk-isuk. Biasa kadaharan ieu disuguhkeun dina acara tahlilan, muludan, jeung sajabana.

Tempo ogé[édit | édit sumber]