Elaeocarpus

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Elaeocarpus
Elaeocarpus sylvestris keur buahan
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Plantae
(unranked): Angiosperms
(unranked): Eudicots
(unranked): Rosids
Order: Oxalidales
Kulawarga: Elaeocarpaceae
Génus: Elaeocarpus
L.
Type species
Elaeocarpus serratus
L.f.
Species

Some 350, see text

Elaéocarpus nyaéta hiji genus tutuwuhan 'evergreen' tropis jeung subtropis anu ngawengku 350 spésiés anu sumebar di Madagaskar di kulon nepi ka India, Asia Tenggara, Malaysia, Cina kidul jeung Jepang, nepi ka Australia, Selandia Anyar, Fiji, jeung Hawaii di wétan. Pulo Kalimantan jeung Nugini panglobana ngumpulkeun ieu spésiés. Spésiés ti ieu genus ogé loba anu kaancam lastari, pangpangna alatan béak habitatna.

Spésiés pinilih[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  • Coode, M J E (2001). "Elaeocarpus in New Guinea - new taxa in the Debruynii subgroup of the Monocera group. Contributions to the Flora of Mt Jaya, V". Kew Bulletin, Kew, United Kingdom.
  • Red Data Book of Indian Plants. Botanical Survey of India.
  • Zmarzty, Sue (2001). "Revision of Elaeocarpus (Elaeocarpaceae) section Elaeocarpus in southern India and Sri Lanka" Kew Bulletin, Kew, United Kingdom.
  1. "Kalia". Native Hawaiian Plants. Kapiʻolani Community College. Diarsipkan dari versi asli tanggal 2009-09-18. Diakses tanggal 2009-02-28. 
  2. "Kalia". Hawaiian Ethnobotany Database. Bernice P. Bishop Museum. Diarsipkan dari versi asli tanggal 2007-07-02. Diakses tanggal 2009-02-28.