F.C. Internazionale Milano

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
F.C. Internazionale Milano

F.C. Internazionale Milano atawa Inter Milan mangrupa hiji kleub sépak bola asal Italia.[1] Di awal taun 2000, dina apingan Roberto Mancini jeung Jose Mourinho, Nerazzurri meunangkeun lima gelar Serie A.[1] Di taun 2010, Inter Milan meunangkeun Serie A, Piala Champions, jeung Coppa Italia sakaligus.[1] salah sahiji faktor kaberhasilan Inter Milan téh nyaéta Calciopoli (pangaturan permaénan) anu ngageunjleungkeun sépak bola Italia dina taun 2006.[1] Dégradasi, pangurangan poin, sarta pangjualan pamaén kacida ngalemahkeun sawatara rival baradag Inter kaasup Juvéntus.[1] Kasuksésan Inter ti taun 2005 diwangun ku bantuan jajaran béntang dunya saperti Zlatan Ibrahimovic, Maicon, Wesley Sneijder, jeung Javier Zanetti.[1] Rafael Benitez nampa alihan kapelatihan ti Mourinho dina taun 2010 tapi ngan singget pisan sanajan Inter meunangkeun Piala Dunya antar klueb FIFA dina bulan Désémber 2010.[1]

Skuat[édit | édit sumber]

Pamaén[2] Posisi[2]
J. Carrizo Kiper
S. Handanovič Kiper
T. Berni Kiper
Dodô Pamaén bertahan
D. D'Ambrosio Pamaén bertahan
Juan Jesus Pamaén bertahan
F. Dimarco Pamaén bertahan
A. Ranocchia Pamaén bertahan
M. Andréolli Pamaén bertahan
N. Vidić Pamaén bertahan
Y. Nagatomo Pamaén bertahan
A. Gnoukouri Pamaén tengah
E. Baldini Pamaén tengah
M. Kovačić Pamaén tengah
M. Brozović Pamaén tengah
F. Guarín Pamaén tengah
G. Medel Pamaén tengah
Hernanes Pamaén tengah
R. Palacio Panyerang
M. Icardi Panyerang
G. Puşcaş Panyerang

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g Amazine Klub Bola Italia: Profil, Trofi, Fakta & Sejarah Inter Milan Diaksés 1 Agustus 2015
  2. a b Goal Internazionale Diaksés 1 Agustus 2015