Gérmanium

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Gérmanium

Gérmanium nyaéta hiji unsur kimia dina tabél périodik anu miboga lambang 32 jeung nomor atom 15.[1] Gérmanium murni mangrupa métaloid anu sifatna heurat, getas, ngagurilap, sarta warna bodas kulawu.[2] Ieu unsur miboga sifat kimia jeung fisika mirip silikon.[2] Gérmanium stabil di udara jeung cai, sarta teu kapangaruhan ku asam jeung basa, iwal asam nitrat.[2] Gérmanium teu sayaga loba di alam.[2] Dina prosés geologi, ieu unsur henteu loga ngasosiasi jeung mineral sangkan sumebaranna lega pisan, tapi konséntrasina mah handap pisan.[2] Bijih gérmanium kaasup langka.[2] Bijih anu pangilaharna kapanggih mah nyaéta gérmanite anu mangrupa tambaga beusi gérmanium sulfida ku kandungan kurang leuwih 8% gérmanium.[2] Tapi ieu bijih gé biasana mah tara ditambang.[2] Gérmanium sumebar di bijih logam lian, siga séng, antukna gérmanium utamana mah dibeunangkeun minangka produk tatambah tina pangolahan mangrupa-rupa bijih logam séjén.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Tabel Periodik (Indonesian Periodic Table)". PTable. Diakses tanggal 3/12/2016. 
  2. a b c d e f g h i "Germanium (Ge): Fakta, Sifat, Kegunaan & Efek Kesehatannya". Amazine. Diakses tanggal 3/12/2016. 
Nulis.jpg