Gendrum

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Gendrum mengrupikeun kombinasi tina gendang sareng drum, anu didamel ku Siswo Harsono taun 1992, kanggo ngamekarkeun seni Gambang Semarang anu diayakeun ku Fakultas Sastra Universitas Diponegoro Semarang. Salaku tukang gendang seni Gambang Semarang, Siswo Harsono nyobi ngombinasi alat-alat perkusi anu saterasna diaranan gendrum.

Kombinasina tina :

  • hiji gendang jaipong, gendang dgedé anu biasa diangge na seni Jaipongan,ditata di tengah,
  • hiji gendang batangan, gendang karawitan Jawa,ditata payuneun gendang Jaipong,
  • dua panepak, nu ditatana caket kempyang gendang Jaipong belah katuhu
  • dua katipung,nu ditata caket gendang Jaipong belah kenca,
  • dua katibung (katipung gedé),ditata payuneun katipung,
  • sapasang bongo, kendang Dangdut, ditata payuneun gendang batangan di belah kenca,
  • cowbells, kolotok atawi kekelenengan sapi, ditata sajajar sareng bongo di belah katuhu,
  • bass drums, ditata di bagian kenca caket katibung,
  • sareng cymbal ride, ditata payuneun bass drums,
  • crash, ditata gigireun panepak,
  • splash, ditata gigireun cowbells sisi katuhu
  • jeung cymbal china. ditata caket cymbal ride

Gendrum ogé tiasa dipaké dina seni jaipongan, campursari, dangdut, sareng anu sajenisna.

Gendrum ieu dimaenkeun ku saurang pamaen, sabab kombinasi gendrum mangrupi saparangkat perkusi anu parantos ngajadi hiji harmoni, jadi sanes modél rampak gendang anu biasa dimaenkeun dina seni Sunda.

Picture: [1]


Nulis.jpg