Gérmanium

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
(dialihkeun ti Germanium)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gérmanium

Gérmanium nyaéta hiji unsur kimia dina tabél périodik anu miboga lambang 32 jeung nomor atom 15.[1] Gérmanium murni mangrupa métaloid anu sifatna heurat, getas, ngagurilap, sarta warna bodas kulawu.[2] Ieu unsur miboga sifat kimia jeung fisika mirip silikon.[2] Gérmanium stabil di udara jeung cai, sarta teu kapangaruhan ku asam jeung basa, iwal asam nitrat.[2] Gérmanium teu sayaga loba di alam.[2] Dina prosés geologi, ieu unsur henteu loga ngasosiasi jeung mineral sangkan sumebaranna lega pisan, tapi konséntrasina mah handap pisan.[2] Bijih gérmanium kaasup langka.[2] Bijih anu pangilaharna kapanggih mah nyaéta gérmanite anu mangrupa tambaga beusi gérmanium sulfida ku kandungan kurang leuwih 8% gérmanium.[2] Tapi ieu bijih gé biasana mah tara ditambang.[2] Gérmanium sumebar di bijih logam lian, siga séng, antukna gérmanium utamana mah dibeunangkeun minangka produk tatambah tina pangolahan mangrupa-rupa bijih logam séjén.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Tabel Periodik (Indonesian Periodic Table)". PTable. Diakses tanggal 3/12/2016. 
  2. a b c d e f g h i "Germanium (Ge): Fakta, Sifat, Kegunaan & Efek Kesehatannya". Amazine. Diakses tanggal 3/12/2016. 
Nulis.jpg