Gunung Dorowati

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
{{{Ngaran}}}
Luhur {{{Elevation}}}
Perenah Kabupaten Malang, Jawa Timur, Indonesia
Koordinat7°50′12″S 112°25′17″E / 7.836654°S 112.421252°E / -7.836654; 112.421252

Gunung Dorowati mangrupa gunung nu teu aktif ayana di Kacamatan Pujon ,Kabupaten Malang , Propinsi Jawa Timur . Gunung ieu ayana di antara tilu gunung badag yén Gunung Kelud , Gunung Kawi jeung gunung Argowayang . Gunung DorowatI anu jangkungna 1.586 méter diluhur permukaan laut MDPL jeung kalawan sababaraha puncak sabudeureun séjén kawas Puncak na Puncak Parangklakan Kukusan. Walungan anu caina gunung ieu téh Kali sarta Kali kuil Kuwayangan. Gunung anu rada gampang nanjak sabab ukur nyokot ngeunaan 2 jam ti Lebaksari Dukuh, Desa Ngabab. Panempoan ti puncak Dorowati kacida éndahna tur bisa ditempo ti Gunung Kelud , Gunung Kawi , Gunung Argowayang- Anjamoro dugi Pagunungan Welirang- Arjuno ogé bisa ditempo waduk Selorejo di luhurna.

Tempo ogé[édit | édit sumber]