Hétérotrofik

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
(dialihkeun ti Hétérotrof)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Hétérotrofik nyaéta kécap sipat (mahluk hirup, saperti sasatoan) anu aya patula patalina pikeun mahluk hirup atawa organisme anu hénteu bisa ngolah sorangan kadaharana, ogé kadaharanna lain meunang ku jalan nyokot zat organik pikeun nyukupan tanagana atawa énérrgi biasana mah tina tutuwuhan atawa sasatoan. Kabutuhan karbon pikeun tumuwuh jeung énérgi atawa tanaga dicukupan ku senyawa organik kompléks. Kaasup dijérona sakabéh ieu mangrupa sasatoan, protozoa, supa, jéung bakteri hétérotrofik.

Heterotrof dibandingkeun jeung autotrofik[édit | édit sumber]

Hiji mahluk hirup organisme anu ngagunakeun bahan organik atawa organisme séjén pikeun kadaharanna éta disébut hétérotrof (hĕt'ər-ə-Trof '). Bandingkeun jeung autotrofik kabutuhan karbon pikeun tumuwuh katut tanaga atawa énérgi mahluk hirup ieu bisa ngalakukeun sintésis sorangan kadaharanna tina zat-zat anorganik, ku jalan ngagunakeun bantuan cahaya atawa tanaga kimia séjéna. upamana waé, alga, jeung sabaraha baktéri.

Tutumbu luar[édit | édit sumber]


Morpho menelaus huebneri MHNT Male Dos.jpg