Harry Potter and the Half-Blood Prince

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Harry Potter and the Half-Blood Prince
SutradaraDavid Yates
ProduserDavid Heyman
David Barron
Panulis naskahSkenario film:
Steve Kloves
Novel:
J. K. Rowling
BéntangDaniel Radcliffe
Rupert Grint
Emma Watson
Michael Gambon
Jim Broadbent
Alan Rickman
Tom Felton
Helen McCrory
MusisiNicholas Hooper
Tema:
John Williams
SinématografiBruno Delbonnel
ÉditorMark Day
Produksi
company
DistributorWarner Bros.
Tanggal rilis
• 15 Juli 2009 (UK, US)
• 16 Juli 2009 (ID)[1] (UK, US)
Running time
153 minit[2]
NagaraInggris
Amerika Serikat
BasaInggris
AnggaranGBP£150 million
(USD$250 million)[3]
Box office$126.036.627[4]

Harry Potter and the Half-Blood Prince mangrupikeun pilem kagenep tina Séri film Harry Potter dumasar kana hiji novel anu nami sami ku J.K. Rowling. Pilem ieu diarahkeun ku David Yates, anu ogé ngarahkeun film kalima, The Order of the Phoenix. Produsén pilem nyaéta David Heyman sareng David Barron[5], nganggo Steve Kloves salaku panulis skénario, anu ogé nyerat opat layar layar kahiji.[6] Filem dimimitian dina 24 Séptémber 2007 sareng pilemna dileupaskeun di bioskop di sakumna dunya dina 15 Juli 2009. Di Indonésia, pilem éta dirilis dina 16 Juli 2009.

Pilem dibuka kalayan kasuksésan komérsial sareng ngiringan catetan pikeun panghasilan pilem pembukaan pangbadagna sadaya waktosna. Dina lima dinten pilem ogé ngiringan catetan panghasilan lima dinten pangageungna ti sadayana penjuru dunya. Pilem ieu ogé ditujukeun pikeun aktor Rob Knox, anu maénkeun Marcus Belby dina film, sareng dibunuh dina Méi 2008.

Rujukan[édit | édit sumber]

Tumbu luar[édit | édit sumber]