Harupat

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Keur misahkeun harupat jeung injuk

Harupat nyaéta bagéan anu heuras tina injuk tangkal kawung wanguna kawas nyéré hideung kelirna tur mencos.[1] [2]. Dimangpaatkeun pikeun nyieun sapu, hateup, patlot/kalam paranti nulis utamana kaligrafi [3], widé, baheula harupat dipaké paser minangka pélor sumpit tungtungna dibulen ku kapas [4], jeung réa-réa deui.[5]

Harupat kawas nyéré satukangeun buah caruluk

Dicutat tina[édit | édit sumber]

  1. Rigg, Jonathan (1862). A Dictionary of the Sunda Language of Java. Universitas Harvard: Bataviaasch Genootschap van Kunsten en Wetenschappen. p. 19. Diakses tanggal 16 Desember 2019. 
  2. Harupat
  3. Harupat dipake nulis
  4. Harupat pikeun paser
  5. Harupat téh nyéré tina tangkal kawung

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]

  1. ngaduruk harupat
  2. Harupat paranti nulis
  3. Mangpaat Harupat
Nulis.jpg