Honda RC213V

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Honda RC213V
Marc Marquez 2013.jpg
Marc Márquez, numpak Honda RC213V, di Grand Prix Inggris 2013 .
PabrikHonda Racing Corporation
Produksi2011
Nu miheulaanHonda RC212V
Mesin1,000 cc (61 cu in) 4-Tak V4

Honda RC213V nyaéta motor balap nu dimekarkeun pikeun balapan di MotoGP pikeun usum 2012 jeung saterusna.[1] Tetekon pikeun taun 2012 ngidinan kapasitas mesin nepikeun ka 1,000 cc (61 cu in), kalayan lobana kelép diwates 4 siki sarta maksimal liang sehér 81mm.[1]

Ngaran modél dumasar kana:[2]

  • RC= Awalan balap tradisional Honda pikeun motor 4-Tak [2]
  • 213= Motor karya mimiti dina abad ka-21. [2]
  • V= Mesin V [2]

Sajarah[édit | édit sumber]

Dina taun 2012, Honda nurunkeun dua rupa RC213V pabrikan, dipaké ku tim Repsol Honda Casey Stoner jeung Dani Pedrosa; nu katilu jeung nu kaopat dipaké ku Álvaro Bautista ti tim Gresini Racing sarta Stefan Bradl ti tim LCR.[3][4] Jonathan Rea, ogé milu balap di dua Grand Prix ngaganti purah balap Casey Stoner lantaran kacilakaan di Indianapolis.[5]

Dina mangsa tés saacan usum mimiti Pedrosa jeung Stoner mangrupa pangpunjulna maké Honda RC213V anyar.[6] [7]

Kalayan gabungan usaha maranéhna, purah balap Repsol Honda meunang 12 kali balapan tina 18, sarta ngahontal juara purah balap ka 2 jeung ka 3, Honda RC213V mimiti ngahontal juara kahiji konstruktor, dina taun mimiti tetekon mesin 1000cc. [8] [9]

Dina taun 2013, juara dunya Moto2 Marc Márquez ngaganti Casey Stoner di tim Repsol Honda, sarta ngahontal juara dunya maké motor Honda RC213V.[10][11] Dani Pedrosa juara katilu, sarta Honda RC213V ngahontal juara konstruktor kadua kalina dina taun kadua.[10][11]

Dina taun 2014, mangsa tés mimiti saacan usum balap di Sepang Honda RC213V jadi pinunjul waktu panngancangna, kalayan para purah balapna aya di posisi ka 1, ka 3, ka 5 sarta ka 6 dina poé mimiti tés di Sepang sarta posisi ka 1, ka 2, ka 3 sarta ka 9 dina poé kadua.[12]

Produk balap[édit | édit sumber]

RCV1000R[édit | édit sumber]

Tanggal 7 Nopémber 2013 HRC ngawanohkeun RCV1000R nu baris dipaké mimiti taun 2014 di kelas "kabuka" MotoGP.[13] Opat purah balap baris balap maké RCV1000R taun 2014, Nicky Hayden sarta masih kudu dikonfirmasi purah balap kadua di Tim Aspar, Scott Redding (Tim Gresini Honda) sarta Karel Abraham (Tim Cardion AB).[13] Casey Stoner purah balap HRC nu dua kali Juara Dunya geus mecakan RCV1000R sarta ngedalkeun hal nu positif ka insinyur HRC.[13] Sasis RCV1000R dumasar kana Honda RC213V, sarta mesin 90º V4 nu ngahasilkeun tanaga leuwih ti 235hp dina 16.000 rpm, kalayan migunakeun kelép pér sarta gear box tradisional.[13]

RC213V-RS[édit | édit sumber]

Honda RC213V-RS
PabrikHonda Racing Corporation
Produksi2014
Nu miheulaanHonda RCV1000R
Mesin1,000 cc (61 cu in) 4-tak V4
Pakait jeungHonda RC213V

Pikeun usum balap taun 2015 Honda RCV1000R diganti ku Honda RC213V-RS, migunakeun kelép pneumatik tapi henteu migunakeun seamless shift gearbox.[14] Honda RC213V-RS dasarna mah nyaéta mesin pabrikan taun ieu nu dipaké ku juara dunya Marc Marquez tanpa migunakeun seamless shift gearbox sarta kudu maké ECU standar nu disadiakeun ku Dorna.[14]

Spésifikasi[édit | édit sumber]

2012[15] 2013[16] 2014[17]
Panjang 2,052 mm (80.8 in)
Rubak 645 mm (25.4 in)
Jangkung 1,110 mm (43.7 in)
Jarak Gilinding 1,435 mm (56.5 in)
Jarak Jalan 115 mm (4.5 in)
Beurat Luewih ti 157 kg (346 lb)

dumasar tetekon FIM

Leuwih ti 160 kg (353 lb)

dumassar tetekon FIM

Tipeu Mesin Paniis-cai, 4-Tak, DOHC 4 Klép, V-4
Kapasitas 1,000 cc (61 cu in)
Tanaga Maksimal Leuwih ti 176 kW (over 230 hp)
Pangtarikna Leuwih ti 350 km/hour
Kapasitas Bahan Beuleum 21 L (4.6 imp gal; 5.5 US gal) 20 L (4.4 imp gal; 5.3 US gal)
Tipeu Sasis Aluminum Twin Spar
Suspénsi Hareup : Garpuh Telescopik (Öhlins)
Tukang : Pro-Link (Öhlins)
Rém Hareup : Keramik Karbon (Brembo)
Tukang : Plat Waja (Yutaka)

Hasil MotoGP lengkep[édit | édit sumber]

Ringkesan motor[édit | édit sumber]

  • Gelar Juara Dunya:
Konstruktor: 4 (2012,[18] 2013,[19] 2014,[20] 2016[21])
Purah balap: 3 (Marc Márquez 2013,[19] 2014,[20] 2016 [21])
Tim: 3 (Repsol Honda 2012,[18] 2013[19], 2014[20])
  • Meunang balap: 47
2016: Márquez 5, Pedrosa 1, Crutchlow 1, Miller 1 (total 8)[21]
2015: Márquez 5, Pedrosa 2 (total 7)[22]
2014: Márquez 13, Pedrosa 1 (total 14)[20]
2013: Márquez 6, Pedrosa 3 (total 9)[19]
2012: Pedrosa 7, Stoner 5 (total 12)[18]
  • Posisi Pole: 51
2016: Márquez 6, Crutchlow 1 (total 7)[23]
2015: Márquez 8, Pedrosa 1 (total 9)[24]
2014: Márquez 13, Pedrosa 1 (total 14)[25]
2013: Márquez 9, Pedrosa 2, Bradl 1 (total 12)[26]
2012: Pedrosa 5, Stoner 5, Bautista 1 (total 11)[27]

Hasil akurat ieu nepi ka GP Jepang 2016.

Hasil RC213V[édit | édit sumber]

(katerangan) (hasil nu ditulis kandel nandakeun posisi pole; hasil nu ditulis in déngdék nandakeun lap panggancangna)

Taun Gilinding Tim No. Purah balap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 Peunteun Juara
2012 B QAT ESP POR FRA CAT GBR NED GER ITA USA IND CZE RSM ARA JPN MAL AUS VAL
Repsol Honda Team 1 Casey Stoner 3 1 1 3 4 2 1 Ret 8 1 4 5 3 1 3 254 Ka 3
26 Dani Pedrosa 2 3 3 4 2 3 2 1 2 3 1 1 Ret 1 1 1 Ret 1 332 Ka 2
56 Jonathan Rea 8 7 17 Ka 21
LCR Honda MotoGP 6 Stefan Bradl 8 7 9 5 8 8 Ret 5 4 7 6 5 6 Ret 6 Ret 6 Ret 135 Ka 8
San Carlo Honda Gresini 19 Álvaro Bautista 7 6 6 10 6 4 Ret 7 10 8 5 6 3 6 3 6 5 4 178 Ka 5
2013 B QAT AME ESP FRA ITA CAT NED GER USA IND CZE GBR RSM ARA MAL AUS JPN VAL
LCR Honda MotoGP 6 Stefan Bradl Ret 5 Ret 10 4 5 6 4 2 7 6 6 5 5 DNS DNS 5 6 156 Ka 7
GO & FUN Honda Gresini 19 Álvaro Bautista 6 8 6 6 Ret Ret 7 5 4 6 5 5 7 4 5 5 4 5 171 Ka 6
Repsol Honda Team 26 Dani Pedrosa 4 2 1 1 2 2 4 DNS 5 2 2 3 3 Ret 1 2 3 2 300 Ka 3
93 Marc Márquez 3 1 2 3 Ret 3 2 1 1 1 1 2 2 1 2 DSQ 2 3 334 Ka 1
2014 B QAT AME ARG ESP FRA ITA CAT NED GER IND CZE GBR RSM ARA JPN AUS MAL VAL
LCR Honda MotoGP 6 Stefan Bradl Ret 4 5 10 7 Ret 5 10 16 Ret 7 7 Ret 4 7 Ret 4 8 117 Ka 9
GO & FUN Honda Gresini 19 Álvaro Bautista Ret Ret Ret 6 3 8 Ret 7 9 Ret 10 Ret 8 7 10 6 Ret 16 89 Ka 11
Repsol Honda Team 26 Dani Pedrosa 3 2 2 3 5 4 3 3 2 4 1 4 3 14 4 Ret Ret 3 246 Ka 4
93 Marc Márquez 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 4 1 15 13 2 Ret 1 1 362 Ka 1
2015 B QAT AME ARG ESP FRA ITA CAT NED GER IND CZE GBR RSM ARA JPN AUS MAL VAL
Repsol Honda Team 7 Hiroshi Aoyama 11 Ret Ret 1 Ka 25
26 Dani Pedrosa 6 16 4 3 8 2 4 5 5 9 2 1 5 1 3 206 Ka 4
93 Marc Márquez 5 1 Ret 2 4 Ret Ret 2 1 1 2 Ret 1 Ret 4 1 Ret 2 242 Ka 3
CWM LCR Honda[N 1]
LCR Honda[N 1]
35 Cal Crutchlow 7 7 3 4 Ret Ret Ret 6 7 8 Ret Ret 11 7 6 7 5 9 125 Ka 8
EG 0,0 Marc VDS 45 Scott Redding 13 Ret 9 13 Ret 11 7 13 Ret 13 12 6 3 12 10 11 11 15 84 Ka 13
Team HRC with Nissin 72 Takumi Takahashi 12 4 Ka 26
2016 M QAT ARG AME ESP FRA ITA CAT NED GER AUT CZE GBR RSM ARA JPN AUS MAL VAL
Repsol Honda Team 73 Hiroshi Aoyama 15
69 Nicky Hayden 17
26 Dani Pedrosa 5 3 Ret 4 4 4 3 12 6 7 12 5 1 6 155 Ka 6
93 Marc Márquez 3 1 1 3 13 2 2 2 1 5 3 4 4 1 1 Ret 298 Ka 1
LCR Honda 35 Cal Crutchlow Ret Ret 16 11 Ret 11 6 Ret 2 15 1 2 8 5 5 1 141 Ka 7
Estrella Galicia 0,0 Marc VDS 69 Nicky Hayden 15
43 Jack Miller 14 Ret DNS 17 Ret Ret 10 1 7 DNS 16 Ret 10 57 Ka 18
53 Esteve Rabat 15 9 13 18 Ret DNS 14 11 16 14 10 15 17 Ret 14 16 29 Ka 21

Hasil RC213V-RS[édit | édit sumber]

(katerangan)

Taun Gilinding Tim No. Purah balap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 Peunteun Juara
2014 B QAT AME ARG ESP FRA ITA CAT NED GER IND CZE GBR RSM ARA JPN AUS MAL VAL
Drive M7 Aspar 7 Hiroshi Aoyama 15 1 (68)[N 2] Ka 14
2015 B QAT AME ARG ESP FRA ITA CAT NED GER IND CZE GBR RSM ARA JPN AUS MAL VAL
AB Motoracing 7 Hiroshi Aoyama Ret 0 (5)[N 2] Ka 25
13 Anthony West 23 20 22 0 NC
17 Karel Abraham Ret Ret 21 Ret Ret 17 DNS 21 19 21 Ret 0 NC
24 Toni Elías 22 0 (2)[N 2] Ka 27
64 Kousuke Akiyoshi 19 0 NC
CWM LCR Honda[N 1]
LCR Honda[N 1]
43 Jack Miller Ret 14 12 20 Ret Ret 11 Ret 15 Ret 19 Ret 12 19 Ret 15 17 21 17 Ka 19
Aspar MotoGP Team 50 Eugene Laverty 18 16 17 18 14 15 12 Ret 17 19 Ret 17 19 14 17 19 19 Ret 9 Ka 22
69 Nicky Hayden 17 13 16 17 11 Ret Ret 16 16 16 17 12 17 15 13 Ret 16 17 16 Ka 20

Catetan[édit | édit sumber]

  1. a b c d Nepikeun ka Grand Prix Inggris, tim kompetisi sabagé CWM LCR Honda, kalayan ngran sponsor ti CWM FX. Saterusna, tim nu kompetisi sabagé LCR Honda.[28]
  2. a b c Angka nu teu dikurungan nujul kana jumlah akumulasi kalayan motor, kalayan jumlah dina kurung ngarujuk kana total akumulasi usum.

Dicutat tina[édit | édit sumber]

  1. a b "MotoGP changes for 2012". MotoGP.com. 2009-12-11. http://www.motogp.com/en/news/2009/FIM+announcement+for+2012+MotoGP. Diakses pada 20 Juni 2017 
  2. a b c d "We Ride Honda's RC211V GP bike!". Motorcyclist. Diakses tanggal 2007-02-01. 
  3. "Gresini confirms Bautista signature for 2012". MotoGP.com. Citakan:ISO date/fr2. http://www.motogp.com/en/news/2011/Rizla+Suzuki+and+Bautista+part+ways. Diakses pada 21 Juni 2017 
  4. "LCR Honda sign Bradl on two-year deal". MotoGP.com. Citakan:ISO date/fr2. http://www.motogp.com/en/news/2011/LCR+Honda+Bradl+twoyear+MotoGP+deal. Diakses pada 21 Juni 2017 
  5. "Jonathan Rea to replace injured Casey Stoner for MotoGP rounds". bbc.com. Citakan:ISO date/fr2. http://www.bbc.com/sport/northern-ireland/19386277. Diakses pada 21 Juni 2017 
  6. "Repsol Honda Team leads the way on the first day of Valencia Test with the new RC213V". Honda. Citakan:ISO date/fr2. http://world.honda.com/HRC/repsolhondateam/news2011/20111108/. Diakses pada 21 Juni 2017 
  7. "Valencia Test draws to a close with Pedrosa quickest". MotoGP.com. Citakan:ISO date/fr2. http://www.motogp.com/en/news/2011/Valencia+MotoGP+Test+Wednesday+final. Diakses pada 21 Juni 2017 
  8. "MotoGP World Standing 2012". MotoGP.com. Citakan:ISO date/fr2. http://www.motogp.com/en/Results+Statistics/2012/VAL/MotoGP/World+Standing. Diakses pada 21 Juni 2017 
  9. "MotoGP World Standing 2012". resources.motogp.com. Citakan:ISO date/fr2. http://resources.motogp.com/files/results/2012/VAL/MotoGP/RAC/worldstanding.pdf?v1_209d7b03. Diakses pada 21 Juni 2017 
  10. a b "MotoGP World Standing 2013". MotoGP.com. Citakan:ISO date/fr2. http://www.motogp.com/en/Results+Statistics/2013/VAL/MotoGP/World+Standing. Diakses pada 21 Juni 2017 
  11. a b "MotoGP World Standing 2013". resources.motogp.com. Citakan:ISO date/fr2. http://resources.motogp.com/files/results/2013/VAL/MotoGP/RAC/worldstanding.pdf?v13_62c4bc5c. Diakses pada 21 Juni 2017 
  12. "MotoGP Sepang Test – Day 2 Summary: Fuel And Tires Favor Honda, Ducati Improves, & Hayden Suffers". Asphalt & Rubber. Citakan:ISO date/fr2. http://www.asphaltandrubber.com/motogp/motogp-sepang-test-day-2-summary/. Diakses pada 21 Juni 2017 
  13. a b c d "HRC unveils RCV1000R for 2014". MotoGP.com (Dorna Sports). Citakan:ISO date/fr1. http://www.motogp.com/en/news/2013/Honda+Racing+Corporation+unveils+RCV1000R+for+2014. Diakses pada 21 Juni 2017 
  14. a b "Honda confirms new RC213V-RS won't be ready until February". motorcyclenews.com (motorcyclenews.com). Citakan:ISO date/fr2. http://www.motorcyclenews.com/sport/motogp/2014/october/honda-confirms-new-rc213v-rs-wont-be-ready-until-february/. Diakses pada 21 Juni 2017 
  15. "Honda Worldwide - Motor Sports - MotoGP – Spec". Honda Racing. Diakses tanggal 21 Juni 2017. 
  16. "Machine: RC213V 2013". motogp.hondaracingcorporation.com. Diakses tanggal 21 Juni 2017. 
  17. "Machine: RC213V 2014". motogp.hondaracingcorporation.com. Diakses tanggal 21 Juni 2017. 
  18. a b c "MotoGP World Standing 2012". MotoGP.com (resources.motogp.com). Citakan:ISO date/fr2. http://resources.motogp.com/files/results/2012/VAL/MotoGP/RAC/worldstanding.pdf?v1_209d7b03. Diakses pada 22 Juni 2017 
  19. a b c d "MotoGP World Standing 2013". MotoGP.com (resources.motogp.com). Citakan:ISO date/fr2. http://resources.motogp.com/files/results/2013/VAL/MotoGP/RAC/worldstanding.pdf?v13_62c4bc5c. Diakses pada 22 Juni 2017 
  20. a b c d "MotoGP World Standing 2014". MotoGP.com (resources.motogp.com). Citakan:ISO date/fr2. http://resources.motogp.com/files/results/2013/VAL/MotoGP/RAC/worldstanding.pdf?v13_62c4bc5c. Diakses pada 22 Juni 2017 
  21. a b c "MotoGP World Standing 2016". MotoGP.com (resources.motogp.com). Citakan:ISO date/fr2. http://resources.motogp.com/files/results/2013/VAL/MotoGP/RAC/worldstanding.pdf?v13_62c4bc5c. Diakses pada 22 Juni 2017 
  22. "MotoGP World Standing 2015". MotoGP.com (resources.motogp.com). Citakan:ISO date/fr2. http://resources.motogp.com/files/results/2013/VAL/MotoGP/RAC/worldstanding.pdf?v13_62c4bc5c. Diakses pada 22 Juni 2017 
  23. "Pole Positions". MotoGP.com (resources.motogp.com). Citakan:ISO date/fr2. http://resources.motogp.com/files/results/2016/VAL/PolePositions.pdf?v1_01ec2429. Diakses pada 22 Juni 2017 
  24. "Pole Positions". MotoGP.com (resources.motogp.com). Citakan:ISO date/fr2. http://resources.motogp.com/files/results/2015/VAL/PolePositions.pdf?v1_bb493206. Diakses pada 22 Juni 2017 
  25. "Pole Positions". MotoGP.com (resources.motogp.com). Citakan:ISO date/fr2. http://resources.motogp.com/files/results/2014/VAL/PolePositions.pdf?v3_7f10b23e. Diakses pada 22 Juni 2017 
  26. "Pole Positions". MotoGP.com (resources.motogp.com). Citakan:ISO date/fr2. http://resources.motogp.com/files/results/2013/VAL/PolePositions.pdf?v3_158ce31a. Diakses pada 22 Juni 2017 
  27. "Pole Positions". MotoGP.com (resources.motogp.com). Citakan:ISO date/fr2. http://resources.motogp.com/files/results/2012/VAL/PolePositions.pdf?v5_f3d1b07b. Diakses pada 22 Juni 2017 
  28. "MotoGP Silverstone: New GIVI livery for Cal Crutchlow". Crash.net (Crash Media Group). Citakan:ISO date/fr2. http://www.crash.net/motogp/news/222353/1/new-givi-livery-for-cal-crutchlow.html. Diakses pada 22 Juni 2017 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]