Dani Pedrosa

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Dani Pedrosa
Dani Pedrosa 2011 Brno 1.jpg
Kabangsaan Spanyol Spanyol
Lahir 29 Séptémber 1985 (1985-09-29) (yuswa 33)
Sabadell, Spanyol
Tim ayeuna Repsol Honda Team
Nomer motor 26
Ramatloka danipedrosa.com
Statistik karier balap motor
Kajuaraan Dunya MotoGP
Taun aktip2006–kiwari
PabrikanHonda
Juara dunya0
Posisi Kajuaraan 2016 6th (155 pts)
Starts Wins Podiums Poles F. laps Points
186 30 106 29 43 2711
Kajuaraan Dunya 250cc
Taun aktip20042005
PabrikanHonda
Juara dunya2 (2004, 2005)
Starts Wins Podiums Poles F. laps Points
32 15 24 9 15 626
Kajuaraan Dunya 125cc
Taun aktip20012003
PabrikanHonda
Juara dunya1 (2003)
Starts Wins Podiums Poles F. laps Points
46 8 17 9 5 566

Daniel "Dani" Pedrosa Ramal (lahir 29 Séptémber 1985) nyaéta purah balab motor Grand Prix urang Spayol. [1] Pedrosa tumuwuh di hiji désa deukeut Sabadell nu disebut Castellar del Vallès.[2] Manéhna panggorana juara dunya balap motor Grands Prix 250cc.[2] Pedrosa jangkungna 1.58 m (5 ft 2 in) sarta beurat 51 kg (112.4 lb).[2] Sanajan can kungsi juara dunya MotoGP, Pedrosa geus dua belas kali meunang balapan noron dina usum (20062017).[3] Manéhna ogé geus nganggeuskeun kajuaraan sabagé runner-up dina tilu usum (2007, 2010 jeung 2012).[3]

Karir[édit | édit sumber]

Dicokot pikeun pindah ka Kajuaraan Dunya sanggeus pinunjul di Piala Activado Movistar taun 1999, nyaéta salah sahiji seri pikeun ngamekarkeur bakat pamuda di Spanyol, Pedrosa pindah ka panggung dunya dina taun 2001.[4] Manéhna meunang dua kali dina taun 2002, terus lima kali meunang di Kajuaraan Dunya 125cc taun 2003.[4]

125cc[édit | édit sumber]

Pedrosa nyanghareupan taun katiluna di Kajuaraan Dunya 125cc kalayan katenangan jeung tekad, sakaligus tujuan ngahontal gelar juara.[3] Salila usum ieu, manéhna mintonkeun saurang purah balap véteran —lain purah balap umur 18 taun—sarta manéhna meunang réputasi minangka salah sahiji pamuda purah balap ngora nu paling calakan dina olah raga balap motor.[3] Manéhna jadi juara dunya 125cc di Malaysia, kalayan sésa balapan GP dua kali deui, sanggeus ngumpulkeun lima kameunangan sarta genep podium.[3] Ngan saminggu ti harita, nasib sial tumiba,  manéhna garandapan kacilakaan parna mangsa sési latihan di GP Australia, nu ngabalukarkeun pigeulang sukuna potong duanana.[3]

250cc[édit | édit sumber]

Dina taun 2004, sanggeus cageur ditangtayungan ku méntor sarta Alberto Puig, purah balap kasebut mutuskeun pikeun pindah ka kelas 250cc. Ti mimiti, Dani nganggap minangka usum diajar sarta adaptasi kalayan kelas, henteu ambisi pikeun ngahontal gelar juara.[3] Dani ngasaan meunang balapan mimiti di Afrika Kidul sanggeus ngadu jajatén jeung Randy De Puniet, sarta ngarebut kajuaraan sanggeus Grand Prix Brasil, sarta bisa nahan nepi ka ahir usum.[3] Di Australia, Pedrosa jadi juara dunya 250cc pangorana sapanjang sajarah.[3] Hiji-hiji balapan di mana manéhna teu meunang podium nyaéta di Jerez (labuh keur hujan badag), Estoril jeung Phillip Island (anggeus di posisi kaopat).[3]

Kalayan leuwih loba pangalaman jeung kadéwasaan, Dani nyanghareupan usum kadua 250cc nu beurat.[3] Pasaingan nu kudu disanghareupan, kondisi cuaca nu butut di awal usum sarta tatu tak-tak nu dirandapaan mangsa latihan di GP Jepang taun 2005 robah jadi taun nu werit pikeun purah balap Repsol, tapi antukna, kaunggulan peunteun 51 geus cukup pikeun ngahontal mahkota GP katilukalina di GP Australia di Phillip Island.[3]

MotoGP[édit | édit sumber]

2006[édit | édit sumber]

Dina panampilan kaopatna di MotoGP, tanggal 14 Méi 2006 balapan di Grand Prix China, manéhna mimiti meunang balapan. [5] Kameunangan ieu jadi pameunang pangorana (sarua jeung Norick Abe) di kelas utama, di tukangeun Freddie Spencer.[6]"Dani Pedrosa". motogp.com. http://www.motogp.com/en/riders/profiles/Dani+Pedrosa. Diakses pada 29 Méi 2017 </ref> Manéhna meunang balapan MotoGP kaduakalina di Donington Park sarta jadi calon kuat pikeun Juara MotoGP.[6]

2007[édit | édit sumber]

Pedrosa mangsa keur mecak pre-season usum 2007

Pedrosa terus balapan kalayan Honda di tahun 2007 maké Honda RC212V 800 cc nu anyar.[7] Mesin mibanda masalah, sarta Pedrosa kasiap ku Olivier Jacque jeung Randy de Puniet, tapi manémhna nganggeuskeun usum ieu di posisi kadua di tukangeun Stoner sarta di hareupeun Rossi.[7] Manéhna néken kontrak 2 tahun Repsol Honda pikeun taun 2008 jeung 2009.[8]

2008[édit | édit sumber]

Dina taun 2008, masalah Pedrosa kalayan RC212V terus lumangsung nalikan manéhna ngalaman tatu dina pra usum sarta gagal dina pangujian pamekaran, tapi ngamimitian usum kalayan hadé kalayan ngahontal podium di babak mimiti.[9] Performa Michelin di MotoGP nyirorot butut, antukna Pedrosa pindah ka Bridgestone di babak Indianapolis.[10][11]

2009[édit | édit sumber]

Pedrosa di posisi ka 11 di babak mimiti, tapi kaséhatanna cageur di babak saterusna.[12] Di babak kalima Pedrosa kacilakaan keur latihan sarta labuh mangsa balapan, nu ngalantarakeun kacék 33 peunteun di tukangeun pamingpin kajuaraan.[13]

2010[édit | édit sumber]

Pedrosadi Dutch TT 2010

Pikeun taun 2010, Pedrosa balik deui maké nomer 26 -nomer nu dipaké mangsa mimiti balap di MotoGP - ti nomer 2 dina taun 2008 sarta nomer 3 dina taun 2009. Pedrosa mutuskeun ieu pikeun nyumponan panggemarna nu ngusulkeun maké nomer 26.[14]

2011[édit | édit sumber]

Pedrosa di Grand Prix Portugis, di mana manéhna meunang mimiti dina usum ieu

Pedrosa tetep di tim Repsol Honda kalayan ditambahan jadi tilu dina taun 2011, babarengan jeung Andrea Dovizioso sarta Casey Stoner.[15] Pedrosa naék podium dina pambukaan tilu balapan usum ieu, nu puncakna dina kameunangan di Grand Prix Portugal bulan Méi.[16] Dina lap ka18 balapan di France, Pedrosa kalibet dina hiji insidén jeung Marco Simoncelli Gresini Racing mangsa tarung marebutkeun posisi kadua; Simoncelli nyiap Pedrosa di gurat luar asup ka Chemin aux Boeufs, tapi motong dihareupeun Pedrosa sarta balukarna, Pedrosa ngagodér gilinding tukang Simoncelli nu antukna labuh.[17] Simoncelli dihukum penalti motong jalan, sedengkeun Pedrosa potong tulang salangka,[18]

Pedrosa ngahontal kameunangan kaduana usum ieu di Grand Prix Jérman, sanggeus ngamangpaatkeun kasalahan Lorenzo kalayan sésa salapan lap dina balapan.[19] Pedrosa di posisi katilu di Laguna Seca, nu saacanna posisi pole mimiti usum ieu di Grand Prix Céko.[20] Di Jepang, dimana paluang gelar di taun 2010 geus euweuh; sarta kacék hiji peunteun ti batur satimna Andrea Dovizioso pikeun posisi katilu di kajuaraan kasebut .[21] Dovizioso anggeus dihareupeun Pedrosa di Australia jeung Valencia, sedengkeun di Malaysia posisi pole Pedrosa,[22] dibolaykeun lantaran Simoncelli maot dina balapan.[23]

2012[édit | édit sumber]

Pedrosa tetep di Repsol Honda dina usum 2012, babarengan deui jeung Stoner.[24] Manéhna meunang balapan usum kahijina di Grand Prix Jérman , meunang di Sachsenring pikeun taun katilu kali noron.[25] Di Grand Prix Italia, geus dibéwarakeun yén Pedrosa geus néken kontrak dua tahun jeung tim Repsol Honda taun 2013 ka hareup, sarta baris babarengan jeung Marc Márquez juara Moto2 .[26][27]

Di Grand Prix Aragon, Pedrosa nyumponan syarat kadua tapi butuh kameunangan, sanggeus nyiap Lorenzo di lap tujuh; Hasilna ngamungkinkeun Pedrosa pikeun nutup kajuaraan pikeun 33 peunteun.[28][29]

2013[édit | édit sumber]

Pedrosa tetep di Repsol Honda usum 2013, babarengan jeung Marc Márquez, manéhna meunang balapan di Spain,[30] France,[31] sarta Malaysia tapi tinggaleun di Jérman, lantaran tatu.[32] Manéhna gagal ogé di Aragon sanggeus pagodér jeung Márquez.[33]

2014[édit | édit sumber]

Kameunangan mimiti usum ieu di Republik Céko, ngureunkeun kameunangan Márquez nu noron 10 kali saprak awal usum .[34]

2015[édit | édit sumber]

Pedrosa tetep di tim Repsol Honda pikeun usum 2015, sarta anggeus di posisi kagenep balapan bubuka di Qatar.[35] Saterusna, teu milu balap di Texas, Argéntina jeung Spanyol,[36] sabab milih pikeun ngubaran (operasi) leungeunna nu tatu .[37] Pedrosa meunang podium mimiti di Grand Prix Catalan,[38] Pedrosa ngahontal kameunangan munggaran di usum ieu  – nu kalima puluh karirna, jadi purah balap kadalapan – dina kondisi garing di Motegi.[39] Pedrosa nambah kameunangan kadua di Malaysia.[40]

2016[édit | édit sumber]

Pedrosa tetep di tim Repsol Honda pikeun usum 2016.[41] Sanajan hiji usum nu werit, manéhna bajoang maké gilinding Michelin[42] sarta motor RC213V, manéhna mampuh ngahontal kameunangan di satiap balapan sarta mampuh pikeun meunang balapan sahenteuna hiji balapan di masing-masing sabelas usum (2006-2016) yén manéhna geus kompetisi di kelas utama.[43]

Pedrosa ngamimitian usum 2016 kalayan anggeus di pisisi kalima di Qatar, sarta nempatan posisi lima badag purah balap ti tujuh rintakan balap di luar Texas (tabrakan jeung Andrea Dovizioso nu ngalantarankeun teu anggeus balap).[44] Hiji kacilakaan parna mangsa latihan bébas ka 2 di Motegi cukang lantaran eureunna Pedrosa, kalayan tulang salangka katuhu jeung tulang suku katuhu rengat,[45] sarta suku kénca[46] nu ngabalukarkeun manéhna teu milu tilu balapan mangsa operasi badag ka 14 nambaan tatuna .[47]

Pedrosa dikontrak neruskeun balap pikeun tim Repsol Honda taun 2017 jung 2018.[48]

Tatu[édit | édit sumber]

Throughout his World Championship career Pedrosa has been plagued by injuries that has often prevented him from clean seasons that would allow a shot at the title with a high injury per crash ratio compared to other top riders.

Statistik karir[édit | édit sumber]

Balap kalayan usum[édit | édit sumber]

Usum Kelas Motor Tim Nomer Balap Meunang Podium Pole FLap Peunteun Posisi Juara
2001 125cc Honda RS125 Telefónica Movistar Honda 26 16 0 2 0 0 100 Ka 8  –
2002 Honda RS125 26 16 3 9 6 2 243 Ka 3  –
2003 26 14 5 6 3 3 223 Ka 1 1
2004 250cc Honda RSW250 26 16 7 13 4 8 317 Ka 1 1
2005 1 16 8 11 5 7 309 Ka 1 1
2006 MotoGP Honda RC211V Repsol Honda 26 17 2 8 4 4 215 Ka 5  –
2007 Honda RC212V 26 18 2 8 5 3 242 Ka 2  –
2008 2 17 2 11 2 2 249 ka 3  –
2009 3 17 2 11 2 5 234 Ka 3  –
2010 26 15 4 9 4 8 245 Ka 2  –
2011 26 14 3 9 2 4 219 Ka 4  –
2012 Honda RC213V 26 18 7 15 5 9 332 Ka 2  –
2013 26 17 3 13 2 4 300 Ka 3  –
2014 26 18 1 10 1 2 246 Ka 4  –
2015 26 15 2 6 1 0 206 Ka 4  –
2016 26 15 1 3 0 1 155 Ka 6  –
2017 26 5 1 3 1 1 68* Ka 2  –
Total 264 53 147 47 63 3903 3

* Ususm keur lumangsung.

Balap kalayan kelas[édit | édit sumber]

Kelas Usum Ka 1 GP Ka 1 Pod Ka 1 Win Balap Meunang Podium Pole FLap Peunteun Juara
125 cc 2001–2003 Jepang 2001 Valencia 2001 Walanda 2002 46 8 17 9 5 566 1
250 cc 2004–2005 Afrika Kidul 2004 Afrika Kidul 2004 Afrika Kidul 2004 32 15 24 9 15 626 2
MotoGP 2006–Kiwari Spanyol 2006 Spanyol 2006 China 2006 186 30 106 29 43 2711 0
Total 2001–Kiwari 264 53 147 47 63 3903 3

Balap kalayan taun[édit | édit sumber]

(katerangan) (Balap nu ditulis kandel nandakeun posisi pole; balap nu ditulis déngdék nandakeun lap panggancangna)

Taun Kelas Motor 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 Posisi Peunteun
2001 125 cc Honda JPN
18
RSA
13
SPA
10
FRA
17
ITA
23
CAT
7
NED
Ret
GBR
12
GER
11
CZE
8
POR
5
VAL
3
PAC
3
AUS
7
MAL
4
BRA
Ret
Ka 8 100
2002 125 cc Honda JPN
8
RSA
3
SPA
4
FRA
3
ITA
4
CAT
2
NED
1
GBR
2
GER
7
CZE
2
POR
10
BRA
Ret
PAC
1
MAL
3
AUS
5
VAL
1
Ka 3 243
2003 125 cc Honda JPN
8
RSA
1
SPA
4
FRA
1
ITA
2
CAT
1
NED
8
GBR
Ret
GER
4
CZE
1
POR
4
BRA
4
PAC
6
MAL
1
AUS VAL Ka 1 223
2004 250 cc Honda RSA
1
SPA
Ret
FRA
1
ITA
2
CAT
2
NED
2
BRA
2
GER
1
GBR
1
CZE
3
POR
4
JPN
1
QAT
2
MAL
1
AUS
4
VAL
1
Ka 1 317
2005 250 cc Honda SPA
1
POR
4
CHN
6
FRA
1
ITA
1
CAT
1
NED
2
GBR
4
GER
1
CZE
1
JPN
2
MAL
Ret
QAT
4
AUS
1
TUR
2
VAL
1
Ka 1 309
2006 MotoGP Honda SPA
2
QAT
6
TUR
14
CHN
1
FRA
3
ITA
4
CAT
Ret
NED
3
GBR
1
GER
4
USA
2
CZE
3
MAL
3
AUS
15
JPN
7
POR
Ret
VAL
4
Ka 5 215
2007 MotoGP Honda QAT
3
SPA
2
TUR
Ret
CHN
4
FRA
4
ITA
2
CAT
3
GBR
8
NED
4
GER
1
USA
5
CZE
4
RSM
Ret
POR
2
JPN
Ret
AUS
4
MAL
3
VAL
1
Ka 2 242
2008 MotoGP Honda QAT
3
SPA
1
POR
2
CHN
2
FRA
4
ITA
3
CAT
1
GBR
3
NED
2
GER
Ret
USA CZE
15
RSM
4
IND
8
JPN
3
AUS
Ret
MAL
2
VAL
2
Ka 3 249
2009 MotoGP Honda QAT
11
JPN
3
SPA
2
FRA
3
ITA
Ret
CAT
6
NED
Ret
USA
1
GER
3
GBR
9
CZE
2
IND
10
RSM
3
POR
3
AUS
3
MAL
2
VAL
1
Ka 3 234
2010 MotoGP Honda QAT
7
SPA
2
FRA
5
ITA
1
GBR
8
NED
2
CAT
2
GER
1
USA
Ret
CZE
2
IND
1
RSM
1
ARA
2
JPN
DNS
MAL AUS
DNS
POR
8
VAL
7
Ka 2 245
2011 MotoGP Honda QAT
3
SPA
2
POR
1
FRA
Ret
CAT GBR NED ITA
8
GER
1
USA
3
CZE
Ret
IND
2
RSM
2
ARA
2
JPN
1
AUS
4
MAL
C
VAL
5
Ka 4 219
2012 MotoGP Honda QAT
2
SPA
3
POR
3
FRA
4
CAT
2
GBR
3
NED
2
GER
1
ITA
2
USA
3
IND
1
CZE
1
RSM
Ret
ARA
1
JPN
1
MAL
1
AUS
Ret
VAL
1
Ka 2 332
2013 MotoGP Honda QAT
4
AME
2
SPA
1
FRA
1
ITA
2
CAT
2
NED
4
GER
DNS
USA
5
IND
2
CZE
2
GBR
3
RSM
3
ARA
Ret
MAL
1
AUS
2
JPN
3
VAL
2
Ka 3 300
2014 MotoGP Honda QAT
3
AME
2
ARG
2
SPA
3
FRA
5
ITA
4
CAT
3
NED
3
GER
2
IND
4
CZE
1
GBR
4
RSM
3
ARA
14
JPN
4
AUS
Ret
MAL
Ret
VAL
3
Ka 4 246
2015 MotoGP Honda QAT
6
AME ARG SPA FRA
16
ITA
4
CAT
3
NED
8
GER
2
IND
4
CZE
5
GBR
5
RSM
9
ARA
2
JPN
1
AUS
5
MAL
1
VAL
3
Ka 4 206
2016 MotoGP Honda QAT
5
ARG
3
AME
Ret
SPA
4
FRA
4
ITA
4
CAT
3
NED
12
GER
6
AUT
7
CZE
12
GBR
5
RSM
1
ARA
6
JPN
DNS
AUS
MAL
VAL
Ret
Ka 6 155
2017 MotoGP Honda QAT
5
ARG
Ret
AME
3
SPA
1
FRA
3
ITA CAT NED GER CZE AUT GBR RSM ARA JPN AUS MAL VAL Ka 2 68*

* Usum keur lumangsung.

Dicutat tina[édit | édit sumber]

  1. "Dani Pedrosa Biography". imdb.com (imdb.com). http://www.imdb.com/name/nm2082207/bio. Diakses pada 26 Méi 2017 
  2. a b c "Dani Pedrosa". themoviedb.org (themoviedb.org). https://www.themoviedb.org/person/1087178-dani-pedrosa. Diakses pada 29 Méi 2017 
  3. a b c d e f g h i j k l "Dani Pedrosa". hondaracingcorporation.com (hondaracingcorporation.com). http://motogp.hondaracingcorporation.com/rider/dani-pedrosa/. Diakses pada 26 Méi 2017 
  4. a b "Dani Pedrosa". crash.net (crash.net). http://www.crash.net/motogp/racer_bio/91/dani-pedrosa.html. Diakses pada 29 Méi 2017 
  5. "2006 MotoGP Shanghai Results". motorcycle-usa.com (motorcycle-usa.com). 2006-05-15. http://www.motorcycle-usa.com/2006/05/article/2006-motogp-shanghai-results/. Diakses pada 29 Méi 2017 
  6. a b "Results Statistics 2006 GBR". motogp.com. http://www.motogp.com/en/Results+Statistics/2006/GBR/MotoGP. Diakses pada 29 Méi 2017 
  7. a b Lostia, Michele; Freeman, Glenn (Citakan:ISO date/fr2). "Honda admit mistakes with 800cc bike". Autosport.com. http://www.autosport.com/news/report.php/id/58659. Diakses pada 27 Méi 2009 
  8. Moody, Toby (Citakan:ISO date/fr2). "Pedrosa confirmed until 2009". Autosport. http://www.autosport.com/news/report.php/id/62588 
  9. Noyes, Dennis (Citakan:ISO date/en). "Looking Back on Jerez". SpeedTV.com. http://moto-racing.speedtv.com/article/motogp-looking-back-on-jerez/. Diakses pada 27 Méi 2009 
  10. Noyes, Dennis (Citakan:ISO date/fr2). "Michelin’s Last Stand (Part I)". SpeedTV.com. http://moto-racing.speedtv.com/article/motogp-michelins-last-stand-part-i//P3/. Diakses pada 27 Méi 2009 
  11. "Pedrosa switches to Bridgestone". BBC Sport. Citakan:ISO date/fr2. http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/motorsport/motorbikes/7590833.stm. Diakses pada 27 Méi 2009 
  12. "Pedrosa top scorer since Motegi". Crash.net. Citakan:ISO date/fr2. http://www.crash.net/MotoGP/News/147469/1/pedrosa_top_scorer_since_motegi.html. Diakses pada 27 Méi 2009 
  13. "Scans confirm Pedrosa hip injury". Crash.net. Citakan:ISO date/en. http://www.crash.net/motogp/news/147772/1/scans_confirm_pedrosa_hip_injury.html. Diakses pada 1 Juni 2009 
  14. "Dani Pedrosa (Honda) lucirá el '26' "para llegar a lo más alto"" (dalam bahasa Spanish). Europapress (Agencia Europa Press). Citakan:ISO date/en. http://www.europapress.es/deportes/motociclismo-00311/noticia-motociclismo-dani-pedrosa-honda-lucira-26-llegar-mas-alto-20100313195712.html. Diakses pada 21 March 2010 
  15. Birt, Matthew (Citakan:ISO date/fr2). "Dani Pedrosa close to new Honda deal". Motor Cycle News (Bauer Media Group). http://www.motorcyclenews.com/MCN/sport/sportresults/MotoGP/2010/Agustus/aug2010-pedrosa-close-to-new-honda-deal/. Diakses pada 25 Désémber 2011. "Pedrosa will partner Aussie Casey Stoner on a factory Honda RC212V machine next season for his sixth season with the Japanese factory." 
  16. "Pedrosa picks his moment for Estoril win". Crash.net (Crash Media Group). Citakan:ISO date/fr1. http://www.crash.net/motogp/race+report/168832/1/pedrosa_picks_his_moment_for_estoril_win.html. Diakses pada 25 Désémber 2011 
  17. Clifford, Peter (Citakan:ISO date/fr2). "Superb Stoner wins in Le Mans". Red Bull (Red Bull GmbH). http://www.redbull.com/cs/Satellite/en_INT/Article/Casey-Stoner-wins-French-MotoGP-at-Le-Mans-while-Dani-Pedrosa-suffers-injury-021243016180640. Diakses pada 25 Désémber 2011 [tumbu nonaktif]
  18. "Pedrosa furious over 'unfair' incident". Yahoo! Eurosport (TF1 Group). Citakan:ISO date/fr2. http://uk.eurosport.yahoo.com/15052011/66/pedrosa-furious-unfair-incident.html. Diakses pada 25 Désémber 2011 
  19. Rostance, Tom (Citakan:ISO date/en). "Dani Pedrosa seals Sachsenring victory". BBC Sport (BBC). http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/motogp/14177052.stm. Diakses pada 25 Désémber 2011 
  20. "Dani Pedrosa secures maiden pole of 2011 for Czech MotoGP at Brno". The Guardian. Press Association (Guardian Media Group). Citakan:ISO date/fr2. https://www.theguardian.com/sport/2011/aug/13/dani-pedrosa-pole-motogp-brno. Diakses pada 25 Désémber 2011 
  21. Rostance, Tom (Citakan:ISO date/fr1). "Dani Pedrosa claims dramatic MotoGP win in Japan". BBC Sport (BBC). http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/motogp/15140998.stm. Diakses pada 25 Désémber 2011 
  22. Marsden, Liam (Citakan:ISO date/fr2). "Pedrosa storms to pole". Motor Cycle News (Bauer Media Group). http://www.motorcyclenews.com/MCN/sport/sportresults/MotoGP/2011/Oktober/oct2211-sepang-pedrosa-storms-to-pole/. Diakses pada 25 Désémber 2011 
  23. "Marco Simoncelli dies after MotoGP crash in Sepang". BBC Sport (BBC). Citakan:ISO date/fr2. http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/motogp/15420069.stm. Diakses pada 25 Désémber 2011 
  24. "Dovizioso denied 1000cc Honda test". crash.net (Crash Media Group). Citakan:ISO date/fr1. http://www.crash.net/motogp/news/171962/1/dovizioso_denied_1000cc_honda_test.html. Diakses pada 8 Juli 2012. "During its official preview for this weekend's Czech Republic Grand Prix, Honda stated that Pedrosa and Stoner – who already have a contract in place for 2012 – will be the only riders on the new bike at Brno." 
  25. Rostance, Tom (Citakan:ISO date/en). "Dani Pedrosa wins as Casey Stoner crashes out". BBC Sport (BBC). http://www.bbc.co.uk/sport/0/motogp/18759889. Diakses pada 8 Juli 2012 
  26. "Dani Pedrosa and Marc Márquez to race together in Repsol Honda Team". MotoGP.com (Dorna Sports). Citakan:ISO date/en. http://www.motogp.com/en/news/2012/pedrosa+and+marquez+to+race+together+in+Repsol+Honda. Diakses pada 15 Juli 2012 
  27. "Marc Marquez to join Dani Pedrosa at Repsol Honda". BBC Sport (BBC). Citakan:ISO date/en. http://www.bbc.co.uk/sport/0/motogp/18809540. Diakses pada 15 Juli 2012 
  28. Rostance, Tom (Citakan:ISO date/fr2). "Dani Pedrosa storms to win from Jorge Lorenzo in Aragon". BBC Sport (BBC). http://www.bbc.co.uk/sport/0/motogp/19777078. Diakses pada 5 Oktober 2012 
  29. "Dani Pedrosa closes gap on Jorge Lorenzo with win in Aragon Grand Prix". The Guardian. Reuters (Guardian Media Group). Citakan:ISO date/fr2. https://www.theguardian.com/sport/2012/sep/30/dani-pedrosa-aragon-grand-prix. Diakses pada 5 Oktober 2012 
  30. "Pedrosa pulls clear for home Spanish glory". Crash.net. Crash Media Group. 2013-05-05. Diakses tanggal 21 Juli 2015. 
  31. "Pedrosa wins wet and wild French MotoGP". Crash.net. Crash Media Group. 2013-05-19. Diakses tanggal 21 Juli 2015. 
  32. "German MotoGP: Dani Pedrosa withdraws from German MotoGP". Crash.net. Crash Media Group. 2013-07-14. Diakses tanggal 21 Juli 2015. 
  33. "PICS: Pedrosa highside after Marquez contact, sensor failure". Crash.net. Crash Media Group. 2013-09-30. Diakses tanggal 21 Juli 2015. 
  34. "MotoGP Brno: 'Special feeling' to beat Marquez, says Pedrosa". Crash.net. Crash Media Group. 2014-08-17. Diakses tanggal 21 Juli 2015. 
  35. "motoGP Qatar race results". Crash.net (Crash Media Group). Citakan:ISO date/fr2. http://www.crash.net/motogp/results/217082/1/motogp-qatar-race-results.html. Diakses pada 29 Méi 2017 
  36. "Dani Pedrosa delays MotoGP return". Crash.net (Crash Media Group). Citakan:ISO date/en. http://www.crash.net/motogp/news/218160/1/dani-pedrosa-delays-motogp-return.html. Diakses pada 28 April 2015 
  37. a b "Aoyama to replace Pedrosa for Austin & Argentina". MotoGP.com (Dorna Sports). Citakan:ISO date/en. http://www.motogp.com/en/news/2015/04/02/aoyama-to-replace-pedrosa-for-austin-argentina/173122. Diakses pada 13 April 2015 
  38. "MotoGP Catalunya: 'Better and better' Pedrosa vindicated by podium". Crash.net (Crash Media Group). Citakan:ISO date/en. http://www.crash.net/motogp/news/220052/1/better-and-better-pedrosa-vindicated-by-podium.html. Diakses pada 14 Juni 2015 
  39. "Peerless Pedrosa takes his 50th GP victory at Motegi". MotoGP.com (Dorna Sports). Citakan:ISO date/fr2. http://www.motogp.com/en/news/2015/10/11/peerless-pedrosa-takes-his-50th-gp-victory-at-motegi/186727. Diakses pada 11 Oktober 2015 
  40. "Pedrosa wins as Lorenzo cuts Rossi's lead to 7 points". MotoGP.com (Dorna Sports). Citakan:ISO date/fr2. http://www.motogp.com/en/news/2015/10/25/pedrosa-wins-as-lorenzo-cuts-rossi-s-lead-to-7-points/188359. Diakses pada 25 Oktober 2015 
  41. "Pedrosa to remain with Repsol Honda until 2016". motorcyclenews.com. Citakan:ISO date/en. http://www.motorcyclenews.com/sport/motogp/2014/Juli/jul0914-pedrosa-honda/. Diakses pada 29 Méi 2017 
  42. "Pedrosa - the 8th wonder of the world". MotoGP.com (Dorna Sports). Citakan:ISO date/en. http://www.motogp.com/en/news/2016/09/14/pedrosa-the-8th-wonder-of-the-world-championship/210930. Diakses pada 17 Mar 2017 
  43. "MotoGP: Crutchlow – Don’t let my victory fool you". SportRider. Citakan:ISO date/fr2. http://www.sportrider.com/motogp-crutchlow-dont-let-my-victory-fool-you. Diakses pada 17 Mar 2017 
  44. "Pedrosa apologises to Dovizioso for Austin MotoGP mistake". Autosport. Citakan:ISO date/en. http://www.autosport.com/news/report.php/id/123705. Diakses pada 17 Mar 2017 
  45. a b "Pedrosa undergoes successful surgery in Barcelona". motogp.com (Dorna Sports). Citakan:ISO date/fr2. http://www.motogp.com/en/news/2016/10/15/pedrosa-undergoes-successful-surgery-in-barcelona/212900. Diakses pada 18 Oktober 2016 
  46. a b "Itching to get back to competing". Dani Pedrosa's Blog (Box Repsol). Citakan:ISO date/fr2. http://blogs.repsol.com/competition/dani_pedrosa/itching-to-get-back-to-competing/. Diakses pada 26 Oktober 2016 
  47. a b "Hayden to replace Pedrosa in Australia". Read Motorsport (Fresh Press Media). Citakan:ISO date/fr2. http://readmotorsport.com/2016/10/18/hayden-to-replace-pedrosa-in-australia/. Diakses pada 18 Oktober 2016 
  48. "HRC renew with Dani Pedrosa until end of 2018". MotoGP.com (Dorna Sports). Citakan:ISO date/fr2. http://www.motogp.com/en/news/2016/05/16/hrc-renew-with-dani-pedrosa-until-end-of-2018/201021. Diakses pada 17 Mar 2017 
  49. Chércoles, Mela (Citakan:ISO date/en). "Pedrosa es duda para Montmeló por su lesión" (dalam bahasa Spanish). As.com. http://www.as.com/motor/articulo/motociclismo-pedrosa-duda-montmelo-lesion/daimot/20090602dasdaimot_3/Tes. Diakses pada 2 Juni 2009 
  50. "Repsol Honda return to action at Sepang". motogp.com (Dorna Sports). Citakan:ISO date/fr1. http://www.motogp.com/en/news/2010/repsol+honda+day2+at+sepang. Diakses pada 21 March 2010 
  51. "Successful surgery for Dani Pedrosa". motogp.com (Dorna Sports). Citakan:ISO date/fr1. http://www.motogp.com/en/news/2010/Dani+Pedrosa+undergoes+surgery+in+Barcelona+after+Motegi+crash. Diakses pada 2 Oktober 2010 
  52. "Repsol Honda claim one-two, agony for Pedrosa". motogp.com (Dorna Sports). Citakan:ISO date/fr2. http://www.motogp.com/en/news/2011/Repsol+Honda+riders+review+French+GP. Diakses pada 15 Méi 2011 
  53. "Pedrosa not racing in German GP". motogp.com (Dorna Sports). Citakan:ISO date/en. http://www.motogp.com/en/news/2013/pedrosa+unfit+for+sachsenring+race. Diakses pada 22 Juli 2013 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Saméméhna
Manuel Poggiali
250cc Motorcycle World Champion
2004–2005
Sanggeusna
Jorge Lorenzo
Saméméhna
Arnaud Vincent
125cc Motorcycle World Champion
2003
Sanggeusna
Andrea Dovizioso